Home Nieuws Op 8 maart start reeks webinars VeelZIJdig autisme
2 februari 2023 - EVA trapt af met webinar op Internationale Vrouwendag!Op 8 maart start reeks webinars VeelZIJdig autisme

NVA-Expertgroep Vrouwen en Autisme (EVA) geeft op 8 maart haar eerste webinar ‘Een diagnose autisme … en nu?’ met de nadruk op de aanloop naar de diagnose en erna. Dit webinar is live te volgen van 20.00 – 21.00 uur en je bent van harte welkom om hieraan deel te nemen.

Tijdens dit gratis webinar zal EVA de volgende vragen met jullie bespreken:

  • Hoe krijg je een passende diagnose, waar loop je zoal tegenaan op weg naar de diagnose en met welke boodschap ga je daarna weer naar huis?
  • Welke problemen kom je daarbij tegen en wat kan er verbeterd worden?

Aan het woord komen ervaringsdeskundigen, een onderzoeker en ook de leden van het kernteam van EVA vertellen kort hun verhaal hierover.

Belangenbehartiging

Onze ervaringen en vooral ook jouw ervaring willen we uiteindelijk gaan bundelen in een breed gedragen manifest met aanbevelingen in het kader van de belangenbehartiging voor vrouwen met (een vermoeden van) autisme. Dit manifest zal met de tijd groeien en daarmee zullen we op een later moment de directie van de NVA adviseren voor een krachtige vuist richting de politiek.

Daarom willen we jou graag beter leren kennen en we kunnen jouw kennis en ervaring goed gebruiken. De eerste stap gaan we zetten tijdens dit eerste webinar. Ben jij erbij?

Ook zullen er dit jaar meer webinars volgen, waarin er ook aandacht besteed wordt aan andere onderwerpen die voor vrouwen met (een vermoeden van autisme) van belang kunnen zijn.

Wanneer

Op woensdag 8 maart van 20.00 – 21.00 uur. Dit gratis webinar is een live-webinar. Tijdens dit webinar kan je al je vragen stellen over het onderwerp diagnose autisme bij vrouwen.

Ook professionals en hulpverleners zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit webinar.

Nieuwsgierig geworden?

Meld je dan nu aan via onderstaande link. Je ontvangt via de mail van te voren de link naar het webinar.

MELD JE HIER AAN VOOR HET WEBINAR

Voor meer informatie over EVA en autisme bij vrouwen kijk dan hier.

Sluiten
Word nu lid!