Home Nieuws Aut Of The Podcast genomineerd voor Special Media Award
4 november 2022 - 'We willen een vorm van psycho-educatie bieden en misverstanden over autisme ontkrachten'Aut Of The Podcast genomineerd voor Special Media Award

Aut of the Podcast is weer genomineerd voor een Special Media Award. Dit zijn awards voor verschillende vormen van social media, en online content, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. In 2021 wonnen zij al in de categorie ‘podcast’.

Thijs Fleer en gedragswetenschapper Odette Hageman gingen podcast-afleveringen maken om Thijs te helpen met het accepteren van zijn diagnose (autisme en ADHD). Gaandeweg veranderde dit in het helpen van andere mensen: mensen met een diagnose, of juist hun naasten. ‘We willen vooral op laagdrempelige manier meer aandacht geven aan autisme, een vorm van psycho-educatie bieden, en waar mogelijk bestaande misverstanden ontkrachten’, zeggen Thijs en Odette. In elke aflevering komt een specifiek onderwerp aan bod, dat aan de hand van stellingen wordt behandeld. `Zo hebben we al afleveringen gemaakt over geld, puberteit, relaties en overprikkeling.’

Elke eerste donderdag van de maand staat er een nieuwe aflevering van Aut of the Podcast online. Deze is ook te beluisteren via onze website.

Special Media Awards 2022

Uit een recordaantal inzendingen heeft de vakjury 30 genomineerden geselecteerd in 10 categorieën. De genomineerden laten met hun bijdrage zien hoe je (sociale) media op een positieve manier kunt inzetten. De presentatie is in handen van Irene Moors en Kevin van den Berg.

Irene Moors: ‘Mediamakers met een beperking lijken wel extra gemotiveerd om zichzelf te bewijzen. Ik was overdonderd door de kwaliteit, het vakmanschap en het enthousiasme wat ik terugzag bij de inzendingen. ‘De Special Media Awards’ is een superinitiatief, een geweldige erkenning voor echte media toppers’.

Jurylid Karim Amghar: ‘Gelijke kansen is voor mij een zeer belangrijk thema. Door dit soort initiatieven zorgen we voor een inclusievere samenleving waarbij mediamakers met een verstandelijke beperking meer gezien en gehoord worden.’

Prijsuitreiking

De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 10 november tijdens een besloten event in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Het feestelijke event is die avond vanaf 18.30 uur ook live te volgen via de speciale uitzending op YouTube. Meer informatie is te vinden op www.special-media-awards.nl.

De Special Media Awards worden uitgereikt tijdens de Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022). Het thema is ‘Like en Cancel’ en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Kijk voor meer informatie en andere activiteiten tijdens de Week van de Mediawijsheid op www.weekvandemediawijsheid.nl.

Sluiten
Word nu lid!