Home Nieuws Gebrek aan geschikte opvang voor mensen met autisme
4 juli 2022 - EénVandaag besteedt aandacht aan ouderinitiatievenGebrek aan geschikte opvang voor mensen met autisme

Een eigen plek voor volwassenen met autisme en een normale intelligentie, die voortdurend begeleiding nodig hebben, is er nauwelijks. Ouders zijn genoodzaakt om zelf het wiel uit te vinden, want vanuit de overheid is er voor deze groep nauwelijks ondersteuning.

EenVandaag heeft hier een reportage over gemaakt, die uitgezonden is op 28 juni j.l.

Hierin vertelt Mariette Snoeren over het woonproject, dat ze heeft opgezet voor haar 26-jarige zoon. Komt Stichting De Grasboom in beeld. Deze stichting ondersteunt 10 ouderinitiatieven waar 118 jongvolwassenen met een diagnose in het autisme spectrum helemaal op zichzelf kunnen wonen. Onder de paraplu van De Grasboom werken ouders, jongeren en naastbetrokkenen samen en creëren geschikte woonruimte waar begeleiding op maat aanwezig is.

Anke Scheeren, onderzoeker bij het Nederlands Autisme Register geeft aan, dat volwassenen met autisme en een normale intelligentie de vergeten groep zijn en ouders vaak zelf een woning moeten creëren voor hun kind, terwijl je eigenlijk zou hopen, dat gemeenten woningen beschikbaar zouden hebben.

Hieronder kan je de reportage van EenVandaag bekijken.

Voor meer uitgebreide informatie over dit onderwerp. Kan je hier kijken.

Sluiten
Word nu lid!