Home Nieuws Enquete keuzeverwarring bij volwassenen met autisme
14 april 2022 - Onderzoeksproject aan de KU Leuven naar keuzeverwarring bij personen met autismeEnquete keuzeverwarring bij volwassenen met autisme

De Katholieke Universiteit Leuven is op zoek naar volwassenen met autisme, die een vragenlijst willen invullen. Uit eerder onderzoek is gebleken, dat volwassenen met autisme meer moeite hebben bij het maken van keuzes dan personen zonder autisme. 

Ook is er aan de hand van vorig onderzoek gebleken, dat er veel vraag is van mensen met autisme naar verder onderzoek. Hoe dit te kunnen verminderen. Daarom is KU Leuven een nieuw onderzoeksproject gestart naar keuzeverwarring bij personen met autisme én personen zonder autisme. Hiervoor is er een vragenlijst opgesteld. De enquête bestaat uit een aantal keuzescenario’s die specifiek zijn ontworpen om de impact van (bepaalde aspecten van) de keuzecontext op het keuzeproces te onderzoeken.

Resultaten

Aan de hand van de resultaten wil KU Leuven een beter inzicht verwerven in de moeilijkheden die mensen met autisme ervaren wanneer ze keuzes maken. Op basis van die inzichten zullen er ook aanbevelingen worden geformuleerd naar o.a. beleidsmakers, werkgevers, ondersteuningsdiensten, enz. om zo meer auti-vriendelijke communicatie te kunnen ontwikkelen en te implementeren.

Wat houdt de enquete in?

  • Via deze link of via de QR-code hiernaast kan je inloggen en de vragenlijst beantwoorden
  • Het kost je +/-15 minuten om in te vullen
  • De antwoorden zullen strikt vertrouwelijk en anoniem worden verwerkt

Als dank voor je deelname…

  • Per volledig ingevulde vragenlijst wordt er 1 euro gestort aan organisaties die werken rond autisme!

Wat gebeurt er met jouw informatie?

  • Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt.

Link naar de vragenlijst: https://bit.ly/autisme-keuzegedrag

Voor vragen kan je contact opnemen met Prof. Nicky Rogge: nicky.rogge@kuleuven.be

 

 

Sluiten
Word nu lid!