Home Nieuws ‘De concurrentie is heel sterk’
23 juli 2021 - Update de Paralympics zijn begonnen!‘De concurrentie is heel sterk’
Marc Evers, in het zwembad in Lisse. Foto Ilvy Njiokiktjien

Op 24 augustus zijn de Paralympics begonnen. NVA-ambassadeur Marc Evers zwemt in Tokio vier nummers: 100 meter vlinderslag, 100 meter rugslag, 100 meter schoolslag en 200 meter wisselslag. Wij interviewden hem over de Spelen.

In 2012 won Marc al een gouden en een bronzen medaille bij de Paralympische Spelen van Londen. In Rio veroverde hij in 2016 goud, zilver en brons. Nu is de 100 meter vlinderslag voor het eerst een Paralympisch nummer. ,,Maar die medaille zal ik niet winnen. De concurrentie is heel sterk. Ik zal al blij zijn als ik de finales haal”, zegt hij. Hoewel hij altijd energie krijgt van het publiek, is hij heel nuchter over het ontbreken van supporters. “Het is niet anders.”

Olympische medailles Marc Evers

Focussen

Op 29 juli vertrekt hij nog met zijn team naar een trainingskamp in Turkije. “Daarna gaan we gelijk door naar Tokio, dus ik kom pas na de Spelen weer thuis.”

Hij maakt van zijn beperking zijn kracht, vertelt hij in onderstaande reportage. Door zijn autisme kan hij zich heel goed focussen op de trainingen. En hij denkt ook alvast voorzichtig over zijn leven ná de Spelen. Zijn ouders blikken terug op wat hij allemaal heeft bereikt.

Door onze redacteur Anouk Breeman

 

Sluiten
Word nu lid!