Home Nieuws Auti-Doe-Dag in dierenpark Zie-Zoo
21 juli 2021 - Wegens succes herhaald, op zaterdag 18 september 2021Auti-Doe-Dag in dierenpark Zie-Zoo

Dierenpark Zie-ZOO is niet ZOOmaar een dierenpark! Het is de eerste ‘Zorgdierentuin’ van Nederland. Een unieke plek in het Brabantse Volkel waar mensen met autisme (dankzij samenwerking met het Regionaal Autisme Centrum) kunnen werken in de dierverzorging, de horeca, technische dienst of in het tuinonderhoud. De dierentuin wordt dus voor een belangrijk deel gerund door mensen met autisme.

De dierentuin wil zoveel mogelijk de diversiteit aan diersoorten laten zien. Je vindt er veel dieren die je bijna nergens anders ziet. Op www.dierenparkziezoo.nl kun je alvast een voorproefje nemen van een heuse wereldverkenning. Je ontmoet daarbij de Amazone papegaai tot de Aziatische rode hond en de gevlekte hyena tot de nevelpanter. Op de reptielenzolder vind je anaconda’s en kaaimannen, om maar iets te noemen.

Dierenpark Zie-Zoo is uniek voor Nederland. Het is niet alleen een Zorg Zoo, maar ook een Groene Zoo omdat binnen het park milieubewust wordt gewerkt. Zo wordt het hoofdgebouw bijvoorbeeld verwarmd via aardwarmte, worden de toiletten gespoeld met regenwater en wordt stroom opgewekt met zonnepanelen.

Auti-Doe-Dag Zie-Zoo

In 2020 was er voor het eerst een Auti-Doe-Dag in Zie-Zoo. Dit was zó’n succes, dat we in 2021 een tweede dag organiseren, op zaterdag 18 september van 10.00 tot 17.30 uur. Kom een dagje prikkelarm genieten! Voor de kinderen is er een speurtocht door het park. Verspreid over het park staan enkele informatiestands.

Kaarten kosten € 10,50 per persoon en parkeren is gratis. Zie-Zoo is gevestigd aan de Zeelandsedijk 14 B, 5408SM Volkel (naast de luchtmachtbasis; ingang via de parkeerplaats).

De Auti-Doe-Dagen worden mede mogelijk gemaakt door: Dr. C.J. Vaillantfonds, Cornelia-Stichting, de Vriendenloterij en Stichting Zonnige Jeugd.

KAARTEN KOPEN