Home Nieuws Neurodiversity Pride Day 2021 groter dan ooit
17 juni 2021 - Omarm je andersheid. Vier je eigen feestje!Neurodiversity Pride Day 2021 groter dan ooit

Neurodiversity Pride Day vindt elk jaar plaats op 18 juni. Het is de dag waarop mensen met een bijzonder brein vieren dat ze hun unieke zelf zijn. Dat er iets moois zit, in het omarmen van je andersheid. Vier je eigen feestje!

Op 18 juni zijn alle activiteiten gratis, en iedereen is welkom. Het programma duurt van 8.00 tot 23.00 uur en is online. Er zijn lezingen van internationale en Nederlandse sprekers (in de Talks room), workshops voor leraren (te volgen in de Education room), een ‘Pride Anthem’ gemaakt door Nederlands musici (in de You Room), Nederlandse neurodivergente dichters en kunstenaars (in de Arts & Poets Room), de 2-jaarlijkse Neuro Inclusieve Politicus Award wordt uitgereikt (in de Award Room) en ’s avonds is er een virtuele discotheek met Nederlandse DJs (in de Party Room).

Als ‘neurodiversiteitsrede van het jaar’ komt Judy Singer, de bedenker is van het woord ‘neurodiversiteit’, speechen. Je kan dit alles meemaken in het ‘Pride Universe of the Neurodiverse’, een virtuele 3d wereld, die je kan bezoeken, gewoon vanaf je normale browser. Het werkt het beste op een laptop of desktop. Er zijn activiteiten in 6 landen, de meeste zijn in Nederland, maar er zijn ook evenementen in Engeland, Verenigde Staten, Indonesië, Filippijnen en Australië.

Offline activiteiten

In Nederland zijn er ook offline activiteiten, zoals ‘omarm je AnDersHeiD’ workshops in Amstelveen, clubhouse talks vanuit Amsterdam of een kunstinstallatie over synesthesia in Rotterdam. Bedrijven organiseren Neurodiversity Pride Day programma’s voor hun neurodivergente medewerkers, en … er gebeurt nog zoveel meer.

De belangrijkste boodschap van de dag, is niet het programma zelf, maar dat ieder neurodivergent individu, iedereen met een bijzonder brein, iets heeft om trots op te zijn. Omarm je andersheid, en vier je eigen feestje, op Neurodiversity Pride Day. Het programma van de hele dag kan je zien op: neurodiversiteit.nl/nl/pride

Het evenement is te bezoeken op neurodiversityprideday.com

Bekijk hier alvast een filmpje van 2 minuten met uitleg.

In dit artikel lees je meer over neurodiversiteit.

Sluiten
Word nu lid!