Home Nieuws Gamers halen ruim 2500 euro op
6 april 2021 - Succesvolle Autism Awareness livestream van DynastyGamers halen ruim 2500 euro op

Op 2 april, Wereld Autisme Dag, hield Dynasty een Autism Awareness Day, met onder meer een 1 vs 1 toernooi, een showmatch tegen een Belgisch topteam én een duostream met iemand die namens de NVA kwam vertellen over autisme. Tijdens de livestream werd geld ingezameld voor het AutismeFonds, dat daarmee een Minecraft server opzet voor jongeren met autisme. Ook organiseert het AutismeFonds prikkelarme uitjes voor jongeren met autisme.

Van 13.00 tot 20.00 uur vond een charity livestream plaats voor het AutismeFonds. Zij zetten zich speciaal in voor het project Minecraft.  Niets was de gastheren van Dynasty te dol om geld in te zamelen voor dit doel. Zo spraken Ryan en Floris in de eerste game na de eerste donaties uitsluitend Vlaams, droeg Floris in het volgende potje een roze pruik en clownsneus en kreeg hij later een taart in zijn gezicht. Max nam een hele eetlepel sambal als er nog meer gedoneerd zou worden en Floris ging voor de camera kookles geven.

Openhartig

Tijdens het gamen vertelden e-sporter Silas en Julian (van Meewerken) vrijdagmiddag openhartig over hun autisme. Ze beantwoordden vele vragen tijdens de autism awareness stream die door Dynasty was georganiseerd op Wereld Autisme Dag.

Daarna vertelde NVA-directeur Karol Henke dat het AutismeFonds met het ingezamelde geld onder meer een Minecraftserver wil inrichten en een veilige game-community wil creëren voor jongeren met autisme. Het evenement werd afgesloten met een showmatch van team Dynasty tegen een Belgisch showteam.

Alles bij elkaar leverde deze onderhoudende livestream maar liefst 2500 euro op. Bedankt Silas en Julian, bedankt Dynasty, bedankt kijkers, en bedankt gulle gevers! Voor herhaling vatbaar.

Lees hier meer over e-sporter Silas

Sluiten
Word nu lid!