Home Nieuws NVA en Brunel openden Amsterdamse beurs voor Wereld Autisme Dag
25 maart 2021 - NVA-ambassadeur Marc Evers verrichtte gongslagNVA en Brunel openden Amsterdamse beurs voor Wereld Autisme Dag

Europees-, Wereld-, paralympisch zwemkampioen Marc Evers is ambassadeur van de Nederlandse Autisme Vereniging (NVA). Hij opende vandaag de handelsdag om aandacht te vragen voor de Wereld Autisme Dag. Samen met Mariska Aarts, directeur van de Brunel Foundation, luidde hij de gong. Brunel is een van de partners van de NVA. Ze werden verwelkomd door Marianne Aalders, communicatiemanager van Euronext Amsterdam.

Wereld Autisme Dag valt in de NVA Autismeweek, het thema is dit jaar: Autisme. We staan stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving? Verder vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van sport en beweging.

Marc Evers

Maritska Aarts, directeur van de Brunel Foundation: “Sporten geeft zelfvertrouwen en helpt om het beste uit jezelf te halen, zowel privé als in je werk. In combinatie met de juiste coaching en begeleiding leidt dit tot mooie resultaten, in het bijzonder voor mensen met autisme. Continu op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden, samenwerken en elkaar versteken, zijn waarden die wij als Brunel onderschrijven. Deze waarden zien wij ook terug bij kampioenen als Marc Evers”.

Tijdens de Autismeweek vraagt de NVA extra aandacht voor de naar schatting 200.000 mensen met autisme in ons land. Kijk voor meer info over alle activiteiten op www.autismeweek.nl

Bekijk hieronder hoe de virtuele beursgong verliep:

Sluiten
Word nu lid!