Home Nieuws Informatie over de avondklok
29 januari 2021 - Informatie over de avondklokInformatie over de avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Tenzij het gaat om een noodsituatie of als het noodzakelijk is om naar buiten te gaan en je een ‘Eigen verklaring avondklok’ bij je hebt.

De avondklok geldt voor iedereen. Ook voor mensen met autisme en hun naasten. De NVA heeft diverse vragen over de avondklok ontvangen van de leden van onze vereniging. We geven hieronder een aantal praktische tips en verwijzen door naar betrouwbare informatie.

Tips
– Plan in je dagelijks leven een wandeling in.
– Maak voordat de avondklok begint een wandeling om je hoofd leeg te maken.
– Ga in de avond iets doen waar je rustig van wordt zoals yoga, muziek of een hobby.
– Kom in de avond chatten op het NVA Forum.
– Zoek afleiding. Onthoud dat deze periode weer voorbij gaat.

Informatie
Informatie van de Rijksoverheid over de avondklok

Wanneer wel of niet naar buiten tijdens de avondklok

Formulieren avondklok

Een beeldsamenvatting van de regels rond de avondklok met pictogrammen

Informatie avondklok in eenvoudige taal en in andere talen

Informatie over de avondklok voor mantelzorgers

NVA Wegwijzer autisme & corona

Aanvulling: Mensen met ernstige psychische problemen mogen naar buiten tijdens de avondklok (Let op: lees goed de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid. Zorg dat je de noodzakelijke papieren bij je hebt, zoals de ‘Eigen verklaring avondklok’ en de “ondertekende verklaring van een BIG-geregistreerde behandelaar.” Vergeet ook je Autipas niet!)

 

 

Sluiten
Word nu lid!