Home UWV en Autisme

UWV en Autisme

Algemeen directeur Tof Thissen van het UWV WERKbedrijf geeft zijn visie op de inclusieve arbeidsmarkt. Het WERKbedrijf houdt zich bezig met arbeidsbemiddeling en re-integratie van werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bij zijn komst als directeur WERKbedrijf heeft Thissen zich sterk gemaakt voor extra middelen om klanten weer persoonlijk en face-to-face te kunnen spreken tijdens hun zoektocht naar werk. Thissen: ‘We kwamen net uit een tijd waarin fors was bezuinigd en nagenoeg al het contact digitaal verliep. Terwijl een grote groep mensen juist ontzettend veel baat heeft bij een face-to-face gesprek. Nu kan dat gelukkig weer.’

Thissen zal tijdens zijn lezing uitleggen hoe het UWV omgaat met werkzoekenden die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Ook zal hij tips geven aan werkzoekenden met autisme.

Daarna zal Thijs van der Rol ervaringsdeskundig trainer en adviseur – Thissen een aantal vragen stellen; vragen die op dit moment leven binnen de autismegemeenschap. Bijvoorbeeld over de kennis op het gebied van autisme bij UWV-medewerkers, over de ruimte voor maatwerk bij het UWV en de tijd die UWV-medewerkers hebben om de (on)mogelijkheden van een cliënt met autisme zorgvuldig  te kunnen inschatten.

Tof Thissen (1957) is algemeen directeur van het UWV WERKbedrijf. Daarvoor was hij onder andere voorzitter van Divosa, de Nederlandse vereniging van gemeentelijke managers op het terrein van participatie, werk en inkomen.

 

Thijs van der Rol (1988) is ervaringsdeskundig trainer en adviseur bij ggz-instelling Parnassia en stichting Vanuit autisme bekeken. Van der Rol is afgestudeerd in bestuurskunde. In 2013 kreeg hij de diagnose autisme.

Sluiten
Word nu lid!