030-2299800
Hoe vind ik een levensloopbegeleider?

Nuttige links en tips

“Het is de kunst om een begeleider te vinden die bij ons gezin past. Met Helga klikte het direct. Zij schrikt niet van de gedragsproblemen van mijn oudste zoon.” 

 

Als een naaste de rol van levensloopbegeleider op zich neemt, heeft dat een aantal voordelen. Een familielid is bijvoorbeeld meestal heel vertrouwd, goed op de hoogte van iemands leven én voor langere tijd beschikbaar.

Maar soms is het voor iemand met autisme goed om wat meer afstand te nemen van zijn familie. Ook kunnen gezinsleden overbelast zijn en geen tijd en/of energie over hebben voor levensloopbegeleiding. 

Steeds meer aanbieders van diensten aan mensen met autisme staan geregistreerd in het zogeheten Kwaliteitsregister Autisme. Zij zijn in het bezit van het Keurmerk Autisme. Dit betekent onder andere dat zij zichzelf serieus hebben bijgeschoold op het gebied van autisme en dat zij positieve referenties hebben ontvangen van zowel klanten als professionele organisaties. 

Meer informatie over het keurmerk: www.keurmerkautisme.nl

Site met overzicht van professionals die in autisme gespecialiseerd zijn: www.autismespecialisme.nl

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.