Home Themamiddag Autisme & Werk

Themamiddag Autisme & Werk

Na het succes van 2015 organiseert Stam dit jaar opnieuw, maar nu in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme een themamiddag over autisme en werk. De middag is bestemd voor gemeentelijke professionals uit Noord Nederland die actief zijn met de uitvoering van de ParticipatieweL Centraal staat de vraag: hoe bemiddel je iemand met een autisme spectrum stoornis succesvol naar arbeid en welke coachingsvorm bestendigt dat?

Wij doen dat met de drieslag leren-ervaren-doen. Het leerdeel krijgt u van een van dé ervaringsdeskundigen op het gebied van autisme Gijs Horvers (ambassadeur NVA), de ervaring doet u op met een autisme belevingscircuit (ABC) en het doen zit in de praktische vertaling door onze autismecoaches.

•   Leren: Autistisch denken

Een lezing door Gijs Horvers, ambassadeur NVA.

•   Ervaren: Workshop ABC

Ervaar met een Autisme BelevingsCircuit hoe de wereld eruit ziet door de ogen en oren van iemand met autisme.

•   Doen: Autisme en werk

Ga met een werknemer met autisme en een autismecoach van Stam aan de slag met solliciteren en werken.

Deelname is kosteloos. Het aantal beschikbare plaatsten is beperkt, dus opgave vooraf is wel nodig. Schrijf je in door een mail te sturen naar autisme-werk@stambv.com en reserveer 4 april vast in je agenda. Uitgebreidere informatie over het programma en de locatie volgt.

Bekijk hier de flyer met alle informatie

Sluiten
Word nu lid!