030-2299800
Activiteitenkalender

Regionale bijeenkomsten rondom autisme

“Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen. Ik merk dat er nog steeds veel onduidelijkheid en onbegrip heerst over het hebben van autisme. In mijn shows speel ik met dat spanningsveld.

Mensen kunnen soms erg hard zijn als ze je niet begrijpen. Achteraf kan je ze dat niet kwalijk nemen. Dankzij cabaret vond ik een manier om me te kunnen ontwikkelen. Sommige van die mensen komen nu naar mijn show en zijn stom verbaasd over het verschil in hoe ze me toen kenden en hoe ik nu met zelfvertrouwen speel tijdens mijn shows.”

“Mijn show gaat natuurlijk niet alleen over dat autisme, maar het is wel een belangrijk deel van me. Het feit is wel dat ik er een heel eigen blik op de wereld door heb. Op die manier zet ik mijn eigenaardigheid in als een kracht. Dingen die voor de meeste mensen heel normaal zijn kunnen voor mij soms heel gek en absurd overkomen.

Maar los van dat is het ook een cabaretvoorstelling en wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”

Over Fabian
Fabian veroverde in de fameuze 'The Comedy Store' in London de eerste prijs in een comedy wedstrijd. Hij won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België o.a. in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen.

Daarnaast was hij o.a. te zien als acteur in 'What The #Hack (AVROTROS) en speelde hij de hoofdrol in een commercial voor Centraal Beheer Achmea. Ook bracht hij in 2017 samen met Daim Vega de track 'Feel Alive' uit. Daarnaast speelde hij de hoofdrol in een Centraal Beheer Achmea reclame, schreef hij voor verschillende TV programma’s en ging hij viraal met meerdere cabaret filmpjes. Momenteel is hij te zien in de online panel show ATYD, waarin hij vaste teamcaptain is.

Meer informatie vind je op Fabians website.
Bekijk ook de trailer.

Vlafeest is in Floralis Lisse te zien op 15 april, om 20.00 uur. Entree: 15 euro.

 

Koffieochtenden
Voor een persoonlijk gesprek, informatie en advies elke vrijdag op afspraak.
U kunt hiervoor een afspraak maken per e-mail aic.rotterdam1@gmail.com


Partnerbijeenkomsten
Iedere tweede woensdag van de maand tussen 10.00 en 11.30 uur.
Bijeenkomsten voor partners van iemand met (een vermoeden van) ASS onder leiding van ervaringsdeskundige vrijwilligers.


Voor alle activiteiten geldt dat deze komen te vervallen als ze in een schoolvakantie vallen; dan is het AIC gesloten.

AIC Rotterdam

Dawesweg 20
3069 VJ Rotterdam

(Gebouw Pameijer; naast metrostation Romeijnshof)

aic.rotterdam1@gmail.com

Download hier de flyer van AIC Rotterdam

 

  • Wil je beter leren ontspannen
  • Wil je beter leren loslaten van vervelende gedachten
  • Wil je meer rust ervaren
  • Wil je leren beter om te gaan met stressvolle situaties
  • Wil je leren makkelijker in slaap te komen


De NVA Zuid-Holland organiseert, op basis van het boek ‘Mindfulness bij volwassenen met autisme’ van Annelies Spek, een cursus Mindfulness voor mensen met autisme.

Cursusdata: maandag 4, 11 en 18 februari; 4, 11 en 18 maart; 15 april.

Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur.

Adres: Van Bleyswijckstraat 91, 2613 RR Delft.

Kosten: NVA-leden € 95,-, niet-leden € 145,-, inwoners van Delft € 25,-. De prijs is inclusief het boek.

Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats op 21 januari 2019.

Aanmelden: mindfulautisme@gmail.com

Download hier de folder met meer informatie

Download hier de flyer met een overzicht van de activiteiten van het Autisme Info Centrum Den Haag in 2019


Het NVA/AIC is gevestigd in het gebouw van Kompassie aan Laan 20, 2512GN Den Haag. Voor meer informatie: mail naar aic.denhaag1@gmail.com.

Het nieuwe jaar ontspannen en positief beginnen, dat is het thema van Autismecafé Nieuwkoop op 30 januari 2019.

 

Na alle drukte en stress van de decembermaand, is het goed om weer naar alle positieve kanten van je kind te kunnen kijken. De dames van "het complimentenspel" gaan ons daarvoor handvatten geven. Complimenten zorgen voor een fijn gevoel, bij de gever en de ontvanger. Manon en Daphne leggen ons uit en laten ons ervaren hoe het complimentenspel werkt.

Na de pauze komt Chantal. Zij geeft Yoga en mindfulness aan mensen met ASS en heeft zelf ook een diagnose, waardoor ze goed begrijpt en weet wat mensen met ASS nodig hebben. Zij leert de mensen in haar praktijk hoe ze stress beter leren herkennen en hoe hun lichaam reageert op bepaalde situaties. Zij leert ze technieken om de spanningen die ontstaan weer sneller los te kunnen laten.
We beginnen deze positieve en ontspannen avond om 19.30 uur, vanaf 19.15 uur staan de koffie en de thee klaar.

Het autismecafé is weer in de Anemonenstraat 25 in Noorden, in het gebouw "de Bun". 

 

De NVA en het CJG zijn aanwezig voor ondersteuning en vragen. Onze bieb is geopend met veel boeken en films over autisme.

Download hier de flyer

Elke 2e donderdag in de maand is er een inloopochtend in Vlaardingen van 10.30 – 12.00 uur

Adres: de medialounge van Bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100, Vlaardingen

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.