030-2299800
Lotgenotencontact Overijssel

Voor verschillende doelgroepen

Het AIC Steenwijkerland wil een gespreksgroep, 1x in de 6 weken op vrijdagochtend, starten voor (groot)ouders/verzorgers van kinderen met ASS en/of AD(H)D van alle leeftijden.

Heeft u hier belangstelling voor? U kunt zich aanmelden via aicsteenwijkerland@gmail.com of langskomen tijdens de opening van het AIC op vrijdagochtend in de oneven schoolweken m.u.v. de schoolvakanties.
Het AIC Steenwijkerland is geopend van 9.00 tot 12.00 uur.
Adres: AIC Steenwijkerland, Mr. Z. ter Steghestraat 9, 8331 KG Steenwijk.

Heeft u behoefte om in contact te komen met partners van een persoon met ASS? Bij voldoende belangstelling starten we in Steenwijk met een lotgenotencontactgroep voor partners.

U kunt mailen naar: aicsteenwijkerland@gmail.com

Erna Dogger organiseert op iedere eerste dinsdag van de maand in Enschede een Autivrouwencafé. Een praatgroep/ lotgenotencontact voor vrouwen met autisme, elke eerste dinsdag van de maand.

Waar?
Speeltuingebouw Bruggert, Pieter de Molijnstraat 24, 7545 AB Enschede

Wanneer?
Iedere eerste dinsdag van de maand

Hoe laat?
19.15 uur tot en met 21.30 uur

Wat kost het?
€ 5,00 inclusief thee en koffie, drankje

Download hier de flyer

In de regio Zwolle worden bij voldoende aanmelding gespreksgroepen georganiseerd voor partners van mensen met een autisme spectrumstoornis (ASS) of een vermoeden daarvan.
De bijeenkomsten zijn op een woensdagavond, eens per 4 weken, behalve in de zomer, en duren in ieder geval een jaar.
Daarna bekijkt de groep hoe het verder gaat.
De plaats waar we bij elkaar komen is in IJsselmuiden.
Gespreksleider is Karin Vennik-Schipper.

Voor meer informatie kunt u mailen naar:

autipartner@gmail.com (Karin Vennik-Schipper)

In Zwolle wordt een gespreksgroep gestart op woensdagavond voor ouders van kinderen of jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis of sterk vermoeden daarvan.
Gespreksleiders zijn Henk en Geke Fernhout.
Voor meer informatie kunt u mailen naar: aut.oudersgroepzwolle@gmail.com

Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen zijn informeel en hebben geen therapeutisch doel. De gespreksgroepen hebben óf een externe leiding, óf eigen deelnemers als gespreksleider. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. Het kan ook een springplank zijn voor het opbouwen van een eigen sociaal netwerk.
De bijeenkomsten zijn 1x per maand op een vaste avond in Zwolle.
Voor informatie of deelname kunt u mailen met autigroepjn@kpnmail.nl

De NVA regio Twente/Salland is gestart met een lotgenotencontactgroep voor ex-partners van een persoon met een Autisme Spectrum Stoornis. De groep komt bijeen in Enschede.

Herkent u zich in:

  • Was je het zat om telkens opnieuw weer tegen een muur te lopen bij je ex-partner?
  • Had je het gevoel dat er een dikke glazen wand tussen jullie stond? Dacht je wel eens dat je een andere taal sprak dan je partner? Voelde je een steen in je buik? Voelde je je eenzaam en alleen? Moest je veel zelf of alleen doen? Seks: alles of niets?  
  • Voelde je je gevoel niet meer, voelde je je een robot? Voelde je je onbegrepen, wanhopig en uitgeput?
  • Werkte niets van alles wat je al uitgeprobeerd had? Aan beide kanten heerste pijn. 
  • Maar waar lag dat aan?
  • Wil je hierover praten, wil je deze problemen doorbreken, onderzoeken wat er aan de hand was?

Meldt u zich dan aan voor deze lotgenotencontactgroep. Ingrid Kok zal de gespreksgroep leiden.

U kunt zich aanmelden via e-mail: expartnerass@outlook.com


Neem dan contact op per e-mail met Linda Mondeel, vrijwilligster bij de NVA: partner.autismetwente@hotmail.com.
Zij is de contactpersoon voor partners in Twente en als er voldoende animo is wil ze graag een gespreksgroep starten. Ze woont in Rijssen en de avonden zullen in deze regio plaatsvinden.

Aan de hand van thema’s worden hier ervaringen uitgewisseld. Het is de bedoeling om 8 bijeenkomsten te plannen vanaf oktober 2015.

Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie, je kunt ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen. Het Autismecafé is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders. Dus iedereen kan nieuwe thema’s en ideeën aandragen. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

 

Contactpersonen

Lydia en Mariëtte

Meer informatie via info@stichtingovaal.nl

 

Gespreksleider

Hanneke Kappen

 

Locatie

Cultuurhuis Stadshagen

Werkerenlaan 1

Zwolle

 

Facebook

Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie, je kunt ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen. Het Autismecafé is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders. Dus iedereen kan nieuwe thema’s en ideeën aandragen. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

 

Contactpersonen

Margo en Saskia

raalte@autismecafe.nl

 

Gespreksleider

Agnes Brinkhof

 

Locatie

Gasterij De Noaber
Landrechtweg 2
8101 AB  Raalte

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.