030-2299800
Autisme Info Centra (AIC) Overijssel

Activiteiten en contactgegevens

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

De kracht en de eigenheid van het AIC liggen bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Het AIC is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en valt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur. Verspreid over het land zijn er 29 AIC's.

Adres:

Mr Z. ter Steghestraat 9

(gebouw Zorggroep Oude en Nieuwe Land)

8331 KG STEENWIJK

Locatie op Google Maps

Inloopmogelijkheid:

Elke vrijdag in de oneven schoolweken van 9.00 tot 12.00 uur (behalve tijdens de schoolvakanties). Iedereen is op deze ochtenden welkom voor informatie, advies en/of een goed gesprek.

Het is ook mogelijk om boeken en dvd’s te lenen in de mediatheek. Voor het lenen wordt een borg gevraagd. Deze bedraagt de prijs van het boek en/of dvd. Bij inleveren wordt de borg terug gegeven minus € 0,50. Een boek en/of dvd kan 4 weken geleend worden.

Locatie: het gebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. ter Steghestraat 9, 8331 KG Steenwijk

 

Overige activiteiten:

AIC Steenwijkerland organiseert regelmatig bijeenkomsten rond een bepaald thema. Kijk op de activiteitenkalender Overijssel voor actuele data.

Wilt u automatisch op de hoogte gebracht worden van de activiteiten die het AIC Steenwijkerland organiseert, geef dan uw mailadres aan ons door, via: aicsteenwijkerland@gmail.com

 

Adres:

Bibliotheek Oldenzaal

Ganzenmarkt 11

7571 CD OLDENZAAL

E-mail nva.oldenzaal@gmail.com

 

Locatie op Google Maps

Inloopmogelijkheid:

Het Autisme Info Centrum is een informatie- en documentatiecentrum waar men vrijblijvend en zonder kosten terecht kan voor informatie of een goed gesprek rondom autisme in alle levensfasen en op alle levensgebieden.
Bezoekers ontmoeten er vrijwilligers vanuit de NVA, die zelf iemand met autisme in hun directe omgeving hebben.

Inlooptijden en -data:
Het AIC Oldenzaal is op de tweede maandag van de maand, met uitzondering van de schoolvakanties, geopend van 11.00 tot 14.00 uur.

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.