Home NVA regionaal NVA Utrecht Activiteitenkalender Utrecht

Activiteitenkalender Utrecht

 • 22 juni: As we Meet: uitje naar Zaans museum en Zaanse SchansAS we Meet is een initiatief van volwassenen met autisme zelf, ondersteund door het Autisme Info Centrum Woerden. Op zaterdag 22 juni heeft As we Meet als activiteit een uitje naar het Zaans museum en de Zaanse Schans (Schansend 7) in Zaandam. De activiteit staat gepland voor zaterdag 22 juni van 10:50 uur tot ongeveer 16:00 uur.Lees meer

  We verzamelen om 10:50 uur bij het station van Woerden aan de voorzijde (waar de kiosk is). Vervolgens koopt een ieder zijn treinkaartje als dat nodig is en gaan we met de trein naar station Zaandijk Zaanse Schans. Een treinkaartje retour bij de kaartautomaat kost €23,- met nog €1,- aan kaartautomaat-kosten erbij. Vanaf het station is het nog 20 minuten lopen naar het Zaans museum. De verwachting is dat we daar rond 12:20 uur aankomen. Er zijn twee deelnemers die beiden drie treinreizigers mogen meenemen met 40% korting.

  Mocht je op eigen vervoer met de auto naar het Zaans museum willen gaan vul dan in je navigatiesysteem: Schansend 7 in Zaandam in. Er is daar een eigen parkeerterrein, wat €10,- per dag kost. Houd er rekening mee dat de groep die met de trein vertrekt rond 12:20 uur aanwezig is.

  We zijn van plan om na het bezoeken van het Zaans museum, ook de Zaanse Schans wat er naast ligt te bezoeken. Een entreekaart die voor beide geldig is, is aan de kassa €15,-. Meer informatie over het Zaans museum en de Zaanse Schans kan je vinden op https://zaansmuseum.nl

  Uiteraard mag je via de mail aswemeetwoerden@gmail.com laten weten dat je komt en of je met de groep in Woerden meegaat of op eigen vervoer. Aan en afmelden is mogelijk tot en met vrijdag 21 juni.

 • 20 juni: Thema-avond: Aan het werk komen en blijven met autismeOp donderdag 20 juni organiseert het AIC Amersfoort een thema-avond. Deze thema-avond zal worden ingevuld door 2 sprekers van het UWV en de gemeente Amersfoort en een spreker van Voorzet die wordt bijgestaan door een klant.Lees meer

  Er komen verschillende aspecten aan de orde, zoals:

  • Wat kom je als ASS-er in je werkzame leven allemaal tegen?;
  • Hoe kom ik aan werk tot wat als ik niet meer kan werken;
  • Wanneer re-integratie en wat kom je allemaal tegen?;
  • Wat mag je van een bureau verwachten?;
  • Hoe werkt re-integratie (verschillende stappen)?;
  • Welke uitkeringen en regelingen zijn er?, wie gaat over welke uitkering en 3 regelingen.

  De thema-avond op 20 juni vindt van 20 tot 22 uur plaats in wijkcentrum De Neng (Engweg 7) in Hoogland. Inloop vanaf 19.30 uur.

  De avond is gratis, wel wordt een bijdrage gevraagd voor koffie/thee van € 3,00. Aanmelden kan per mail via aic_amersfoort20juni2019@outlook.com onder vermelding van uw (voor- en) achternaam. Wanneer u vanuit een organisatie komt dit ook graag vermelden.

  Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, plaatsing is op volgorde van aanmelding. U ontvangt een bevestiging.

 • 21 mei: Eat & Aut in Papageno Huis LarenVindt jouw kind met autisme eten moeilijk? Heeft hij een ander eetpatroon dan de meeste kinderen? Kom dan op dinsdag 21 mei van 19.30 tot 21.30 uur naar Eat & Aut in Inspiratiecentrum Papageno Huis aan de Naarderstraat 77 in Laren.Lees meer

  Door anders denken, een andere prikkelverwerking, misschien een andere mondmotoriek en door angsten ontstaat zo’n geheel ander eetpatroon bij je kind. Misschien wil hij bepaalde texturen juist wel of juist niet eten. Misschien heeft hij een voorkeur voor een bepaalde kleur eten of een bepaald merk.

  De avond begint met een introductiefilm over de mogelijkheden van het Papegeno Huis. Daarna geeft Karen den Dekker een lezing. Met haar bedrijf In Kaatjes Keuken helpt zij kinderen en gezinnen op het gebied van eten en koken. Ze geeft eetcoaching en kookbegeleiding. Bij kookbegeleiding gaat het om het leren koken, maar ook over je ontwikkelen op het gebied van taal, planning, sociale vaardigheden en motoriek.

  Het zal een interactieve bijeenkomst zijn, waarbij er ook eten geproefd mag worden. Karen heeft een boek geschreven over eetproblemen: ‘Oh jee, ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme’. Het boek is gedurende de bijeenkomst te koop en natuurlijk gesigneerd worden.

  De toegang is 5 euro. Aanmelden is verplicht, stuur voor 13 mei een mail naar meedoen@stichtingpapageno.nl

  De avond is bedoeld voor ouders van kinderen met (het vermoeden van) ASS. Eat & Aut maakt deel uit van het project Autisme Jonge Kind. Meer informatie daarover is te vinden op www.autismejongekind.nl

  Meer info over Eat & Aut in deze flyer

 • 29 mei: Thema-avond vrouwen en autismeHet Autisme Informatie Centrum Utrecht organiseert samen met Annelies Spek een thema avond over vrouwen en autisme. Die vindt plaats op woensdag 29 mei 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30) in buurtcentrum ‘Bij de buren’ Parkwijk aan de Eerste Oosterparklaan 76 in Utrecht.Lees meer

  De avond is bedoeld voor vrouwen met autisme, familie, hulpverleners en andere geïnteresseerden

  Kosten: 3,50 euro per persoon inclusief koffie en thee (graag gepast en contant betalen)

  De avond is inmiddels al uitverkocht. Belangstellenden die mailen naar aicutrecht@nvaregio.nl  komen wel op een wachtlijst.

  Let hierbij op het volgende:

  • Zet in het onderwerp van de mail de datum van de thema-avond
  • Vermeld uw voor en achternaam.
  • Vermeld in de mail met hoeveel personen u wilt komen
  • Als u vanuit een organisatie komt is dit handig voor ons om te vermelden
  • U krijgt een ontvangstbevestiging
  • Er zijn helaas een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en plaatsing gaat op volgorde van aanmelding

  Over Annelies Spek

  Annelies Spek is klinisch psycholoog en hoofd van het Autisme Expertisecentrum (diagnostiek en behandeling bij ASS). Ze is gepromoveerd op autismespectrumstoornissen bij volwassenen. Ze geeft regelmatig lezingen en bijscholing over diagnostiek en behandeling van volwassenen met ASS. Daarnaast is ze voorzitter van de zorgstandaard Autismespectrumstoornissen, consulent bij het CCE en het Pieter Baancentrum en lid redactieraad van De Psycholoog en het Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme.

  Bereikbaarheid

  Het buurtcentrum ligt tussen Apotheek Fleir en Gezondheidscentrum Julius en is op loopafstand van winkelcentrum Parkwijk.

  De bushalte ‘Eerste Westerparklaan’ ligt op ca 3 min loopafstand en lijn 28 gaat ca iedere 8 min naar en van Utrecht centraal station.

  Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar en deze zijn gratis.

   

 • 17 mei: As we Meet ontmoetingsavond in WoerdenAS we Meet is een initiatief van volwassenen met autisme zelf, ondersteund door het Autisme Info Centrum Woerden. Op vrijdag 17 mei heeft As we Meet als activiteit een ontmoetingsavond in Woerden. De avond duurt van 19.30 - 22.30 uur.Lees meer

  Deze activiteit vindt plaats bij Welzijn Woerden en het nieuwe adres daarvan is  Jozef Israëlslaan 20A.

  Als je komt, wil je dan wat drinken en/of snackjes meenemen, we hebben namelijk geen bar op locatie.

  Uiteraard mag je via de mail aswemeetwoerden@gmail.com laten weten dat je komt. Alvast tot dan!

 • Gratis training familie ervaringsdeskundigheidZorgt u voor een familielid of naaste met een psychisch probleem? Deze zorg kan nogal wat met zich meebrengen. Het Steunpunt GGZ biedt een cursus aan voor familieleden en naasten die mantelzorger zijn. De cursus bestaat uit twee delen. Lees meer

  In de eerste module deelt u met elkaar ervaringen aan de hand van thema’s. Het delen van ervaringen wordt vaak ervaren als een hele steun: u vindt herkenning en begrip. In het tweede deel werken we aan ervaringsdeskundigheid. U leert uw ervaring te benoemen en deze te verdiepen tot ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid.
  U leert terugkijken op uw ervaringen als mantelzorger en vindt handvaten om beter met uw situatie om te gaan. We bespreken thema’s waar veel mantelzorgers van mensen met psychische kwetsbaarheid tegen aan lopen. Zoals het vinden van de balans in uw leven tussen zorg en uw eigen vrije tijd.

  De cursus vindt plaats bij het Steunpunt GGZ Utrecht (Kaatstraat 18) in Utrecht. De cursus bestaat uit 20 dagdelen van 2,5 uur, met steeds twee weken tussen de bijeenkomsten. Het is bedoeld voor mensen in en rondom Utrecht. Er zijn geen kosten aan verbonden.
  Er wordt van de cursisten voorbereidingstijd gevraagd voor het maken van opdrachten en voor het lezen van de literatuur die wordt opgegeven. Cursisten krijgen daarvoor een reader/cursusboek uitgereikt. Deelnemers die de cursus volgen, ontvangen na afloop, bij voldoende participatie een certificaat.
  Plaatsing is in volgorde van aanmelding. Er is in de cursus plaats voor maximaal 12 personen. Inschrijving gebeurt n.a.v. het gesprek. Pas na dit gesprek wordt uw inschrijving definitief.

  Familie Ervaringsdeskundigheid maakt deel uit van het opleidingscentrum van het Steunpunt GGZ Utrecht. Bel voor meer informatie met Maria Roos van Dorsten 06-41518334 of ga naar: www.ggzutrecht.nl 

  Meer info in deze flyer.

 • Spreekuur AIC Utrecht op afspraakOp twee locaties: Parkwijk Utrecht en De BiltLees meer

  Tijdens het spreekuur van het Autisme Info Centrum Utrecht bent u van harte welkom met al uw vragen over autisme. Vrijwilligers met ervaringsdeskundigheid staan voor u klaar voor een persoonlijk gesprek, een luisterend oor, tips en advies.

  U kunt ons mailen als u vragen heeft en/of voor het maken van een afspraak tijdens een van onze spreekuren. Graag in de mail aangeven op welke locatie u wilt langskomen en ook vermelden op welke dag en tijdstip u de afspraak met ons wilt maken. (Zie onderstaande mogelijkheden per locatie)
  Aanmelden kan voor de dinsdagavond tot uiterlijk maandagavond 22.00 uur en voor de vrijdagochtend tot uiterlijk woensdagavond 22.00 uur.

  LOCATIE PARKWIJK
  Vanaf september 2018 zijn we iedere vrijdagochtend beschikbaar tussen 09.30 en 11.30 uur.
  En in de oneven weken (om de week dus) ook op de dinsdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur.
  In de schoolvakanties zijn wij gesloten.

  Adres: AIC Utrecht, Buurtcentrum ‘Bij de buren’ Parkwijk, Eerste Oosterparklaan 76, Utrecht.
  E-mail: aicutrecht@nvaregio.nl

  LOCATIE DE BILT
  Ook vanaf september 2018 blijven wij in de even weken op de vrijdagochtend beschikbaar tussen 09.30 en 11.30 uur in De Bilt. In de schoolvakanties zijn wij gesloten.

  Adres: NVA Hoofdkantoor, Weltevreden 4a, De Bilt.
  E-mail: aicutrecht@nvaregio.nl

 • Spreekuur AIC Amersfoort op afspraakIedere tweede donderdag van de maandLees meer

  Tijdens het spreekuur kunt u uw persoonlijke vragen stellen in een een-op-een-gesprek met een ervaringsdeskundige vrijwilliger van ons AIC. Ook kunt u een afspraak maken om eens rustig een gesprek te voeren met een van ons over autismegerelateerde zaken die u bezig houden. Wij zorgen voor gratis koffie en thee.

  U kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar aic_amersfoort@live.nl. U kunt kiezen uit de volgende tijden: 10.00 – 10.45, 10.45 – 11.30, of 11.30 – 12.15 uur.

  Locatie: AB Het Spectrum, Ruimte L, Nijverheidsweg-Noord 123 in Amersfoort (nieuw adres per 20 april 2018)

Sluiten
Word nu lid!