030-2299800
Activiteitenkalender

Regionale bijeenkomsten rondom autisme

Ken of heb je een kind met autisme, ADHD of een andere prikkelverwerkingsstoornis? Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam vindt dat hiervoor onvoldoende museumaanbod aanwezig is. Daarom organiseert het museum elke drie maanden een speciaal, prikkelvrij programma voor kinderen van 6 t/m 13 jaar met autisme en hun familie. Uit onderzoek bleek dat deze doelgroep behoefte heeft aan cultuur & verdieping. Alleen is een museumbezoek voor hen niet vanzelfsprekend. Voor mensen met autisme kunnen overdadige achtergrondgeluiden of het gebruik van sfeerverlichting storend zijn.

Naar aanleiding van een succesvolle pilot biedt het museum nu dit speciaal voor hen ontwikkelde programma aan. De eerstvolgende keer op zaterdag 26 januari, 9.30-11 uur.

Graag aanmelden: educatie@hetscheepvaartmuseum.nl. Zet er even bij met hoeveel personen en hoe oud het kind is of de kinderen zijn.

Meer informatie op https://www.hetscheepvaartmuseum.nl/doen/families-en-kinderen/autismevriendelijk

De nieuwsbrief van de NVA Regio Noord-Holland geeft een uitgebreid overzicht van activiteiten op het gebied van autisme in Noord-Holland. Klik hier om het nieuwste nummer te lezen.

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.