Home NVA regionaal NVA Noord-Holland Het webinar “Autisme in de Partnerrelatie” met gastspreker Peter van Dijk

Het webinar “Autisme in de Partnerrelatie” met gastspreker Peter van Dijk

Donderdag 12 augustus van 19.30 tot 21.00 uur

Ervaringsdeskundige Peter van Dijk vertelt deze avond over overlevingsstrategieën die hij gebruikt om met zijn autisme om te gaan. Hij praat openhartig over zijn autisme, vertelt boeiende verhalen en geeft veel praktische tips hoe te (over)leven met autisme. Hij deelt de strategieën die hij gebruikt.

Peter vertelt uitgebreid over autisme en relaties. Wat doe je bijvoorbeeld als je partner steeds zegt: “Ik praat tegen een muur” of “waarom reageer je zo vaak kortaf” hoe los je dat op?

De partner zonder autisme kan er vaak tegen aanlopen niet begrepen te worden op gevoel en emoties. Hij of zij kan denken: ben ik dan niet belangrijk genoeg voor je? Bij een goede communicatie kun je van elkaar begrijpen hoe de ander reageert. Vaak is het meer onmacht dan kwade opzet. Als de ander dat begrijpt kan voor veel meer begrip en minder irritatie zorgen. Relaties kunnen moeilijk zijn als je door autisme verschillend bent.

Een thuis moet een thuis zijn zonder stress. Hoe kun je daarvoor zorgen?  Tijdens deze presentatie geeft Peter hier antwoord op. Er is gelegenheid voor het publiek vragen te stellen.”

Deze avond wordt aangeboden door NVA Amsterdam. Het webinar start om 19.30 uur en de Zoom-wachtkamer opent om 19.15 uur. Omstreeks 21.00 uur sluiten wij de avond af.

Aanmelden kan doormiddel van onderstaand formulier.

Geen velden gevonden.
Sluiten
Word nu lid!