030-2299800
Welkom op de regiopagina van NVA Limburg

Autisme Info Centra (AIC) en activiteiten

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) van de NVA is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

De kracht en de eigenheid van het AIC liggen bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Het AIC is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en valt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur. Verspreid over het land zijn er 29 AIC's.

Via het menu links vindt u informatie over de activiteiten die de NVA in de provincie Limburg organiseert voor mensen met autisme en hun naasten, en in het bijzonder voor NVA-leden.

Hieronder vindt u de contactgegevens en AIC in deze provincie:

 

Adres:

Frankenlaan 7

6419 BT HEERLEN

nva.aic.heerlen@gmail.com

Locatie op Google Maps


Inloopmogelijkheid:

Inloopspreekuur elke eerste woensdag van de maand van 13.00 uur tot 15.30 uur, uitgezonderd vakantieperioden, dus in 2018 bijv. op 3 oktober, 7 november en 5 december.

Locatie: het gebouw van MEE, Frankenlaan 7, Heerlen.

U kunt AIC Heerlen vinden op Facebook: aic heerlen
Ons mailadres is nva.aic.heerlen@gmail.com

 

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.