Home Regio Welkom op de regiopagina van NVA Limburg

Welkom op de regiopagina van NVA Limburg

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) van de NVA is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

De kracht en de eigenheid van het AIC liggen bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Het AIC is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en valt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur. Verspreid over het land zijn er 29 AIC’s.

Via het menu links vindt u informatie over de activiteiten die de NVA in de provincie Limburg organiseert voor mensen met autisme en hun naasten, en in het bijzonder voor NVA-leden.

Hieronder vindt u de contactgegevens en AIC in deze provincie:

 • AIC HeerlenAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Adres:

  Frankenlaan 7
  6419 BT HEERLEN
  nva.aic.heerlen@gmail.com
  Locatie op Google Maps

  Inloopmogelijkheid:
  Inloopspreekuur is nu (tijdelijk) in principe elke derde donderdag van de maand van 19.00 uur tot 19.30 uur, voorafgaand aan Auti-Treff.
  U kunt AIC Heerlen vinden op Facebook: aic heerlen
  Ons mailadres is nva.aic.heerlen@gmail.com, het telefoonnummer is 06 – 330 870 06 (b.g.g. 045-5427742).

 • Regiobestuur NVA LimburgContactgegevensLees meer

  Bestuur:

  • Voorzitter: Robert in ’t Veld.
  • Penningmeester: Hermine Molnár-in ’t Veld.
  • Secretaris (tevens vice-voorzitter): Amy Heijmans.
  • PR.: Marga Houben.
  • Lotgenoten: Christian Brakenhoff.
  • AIC: Peter Weemhoff.

  Mailadres: nvaregiolimburg@gmail.com

 • Lees meer
Sluiten
Word nu lid!