030-2299800
Lotgenotencontact

Voor verschillende doelgroepen

Wende: een gezellig ontmoetingscafé voor en door mensen met een vorm van autisme

Het doel van Wende in Apeldoorn is om mensen met een vorm van autisme samen te brengen en een gezellige avond te hebben. Leuke dingen doen en delen, nieuwe mensen ontmoeten en sociale contacten opbouwen in een prettige en rustige omgeving.

Wanneer: elke tweede maandagavond en vierde dinsdagavond van de maand ben jij van harte welkom. We hebben geen vast programma, het gaat om de ontmoeting. Wende begint om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Als jij later wilt komen, prima!
Consumpties zijn voor eigen rekening.
Waar: Gigant – markant in cultuur, Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn.

Bekijk hier het jaarprogramma voor 2019 en de contactgegevens

 

Auti-café in Wageningen

Stichting IBASS organiseert maandelijks een Auti-café voor (jong)volwassenen tussen de 18-35 jaar met een vorm van autisme. Alle normaal- en hoogbegaafde mensen met een diagnose ASS uit Wageningen en omgeving zijn van harte welkom.
Het Auti-café vindt iedere 2e dinsdag van de maand plaats in het Stadsatelier Ons Huis, Harnjesweg 84 in Wageningen (www.stadsatelier-onshuis.nl). 

Van 19.45 uur tot 20.00 uur is er inloop en om 20.00 uur beginnen we met een korte kennismaking. Daarna is er gelegenheid om een spel te doen. Het café sluit om 22.00 uur.

Het uitgangspunt van het café is dat mensen elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten: kletsen en wat drinken met elkaar, een spel doen of een film kijken. Je kan zelf een spel meenemen maar dat hoeft niet. Als je ideeën hebt voor een film, een spel of een andere activiteit dan horen we het graag. De bedoeling is een café voor en mét mensen met ASS. De toegang is gratis. Tegen een laag tarief zijn er drankjes verkrijgbaar. Zorg dat je klein geld bij je hebt om een drankje te kunnen kopen.
Je kan je van tevoren aanmelden door je naam en leeftijd door te geven bij een van de contactpersonen. Aanmelden is niet verplicht en je kan dus ook gewoon binnen komen lopen.
Heb je van tevoren nog vragen, neem dan contact op met: Paulien (paulien@ibass.nl) of Wendy (wendy.mooren@ibass.nl).

  

Gespreksgroepen voor volwassenen met autisme en een normale tot hoge intelligentie in Nijmegen

Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen zijn informeel en hebben  geen therapeutisch doel. De gespreksgroepen hebben een eigen gespreksleiding. Dit zijn betrokken vrijwilligers die kennis van autisme hebben. De groepen hebben een informeel karakter. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten zijn 1x per maand op een vaste avond.

Voor informatie of deelname kunt u mailen met: nva.lotgenoten.gelderland@gmail.com 

 

AUTGOING, contact/gespreksgroep voor mensen met autisme in de regio Tiel

Een aantal mensen met autisme in de regio Tiel heeft zelf een contact/gespreksgroep opgezet. We organiseren dit onder de naam Autgoing.

De bijeenkomsten vinden één keer per maand plaats. Op dit moment is dat elke eerste vrijdag van de maand, maar dat zou ook een andere dag kunnen worden. Elke bijeenkomst bespreken we onze ervaringen met één of meerdere thema's die op een of andere manier te maken hebben met autisme. Maar zo'n avond is vooral heel gezellig.

Op dit moment (april 2017) hebben wij plaats voor een aantal nieuwe leden.

Heb je interesse? Kijk dan voor meer informatie op www.autgoing.nl

 

Auticafé Dieren nu op een vaste locatie

Elke 2e en 4e vrijdag van de maand, van 19.30 tot 22.00 uur is er voor iedereen met een vorm van ASS het auticafé in Dieren.
Per 1 september 2017 hebben we een vaste locatie: het Inloophuis, Van der Duyn van Maasdamstraat 63, Dieren.
Aanmelden en informatie opvragen kan via het e-mailadres auticafe.dieren@gmail.com of telefonisch (06 55 85 46 78; tussen 15.00 en 18.00 uur). Toegang kost € 1,- incl. koffie/thee.

Bekijk hier het verhuisbericht van Auticafé Dieren (september 2017)


Brussen 16+ bijeenkomsten

Bij Stichting De Kap in Apeldoorn kunnen brussen (broers en zussen van mensen met een beperking of psychische problemen) ook in 2017 weer deelnemen aan Brussen 16+ bijeenkomsten. Brussen van 16 jaar en ouder kunnen daar ervaringen uitwisselen over het opgroeien en ouder worden met een bijzondere broer of zus.

Enkele reacties van deelnemers aan een vorige bijeenkomst:

  • ‘Je hoeft hier niets uit te leggen, want de anderen snappen je gewoon’
  • ‘Fijn om te weten niet de enige te zijn’
  • ’Als we eenmaal op gang zijn, vliegen de avonden voorbij en is er tijd tekort’

Er is altijd een gespreksleider van MEE of GGnet aanwezig, maar het gesprek loopt altijd als vanzelf.

Klik hier voor een impressie, geschreven door een Brus zelf.

Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Locatie: De Kap, Regentesselaan 2B in Apeldoorn.

Data:  

  • Donderdag 16 februari
  • Maandag 22 mei
  • Dinsdag  5 september
  • Woensdag 29 november

Voor informatie kunt u contact opnemen met Tineke Vollebregt, t.vollebregt@dekap.nl


Deelnemers voor een nieuwe ASS-groep in Zutphen gezocht
 

Graag kom ik in contact met leden uit Zutphen om na te gaan wat we voor elkaar en voor een autisme-vriendelijke omgeving kunnen betekenen. Als partner van zet ik mij graag in voor activiteiten en contacten die een bijdrage leveren aan een autisme- vriendelijkere maatschappij.

Ik ben partner van en woon in Zutphen. Ik heb de afgelopen drie jaar een bijdrage geleverd aan de organisatie van het Autismecafé Zutphen-Lochem en de organisatie van de week van het autisme. Het autismecafé, voorheen verbonden aan Stichting Ovaal, is verder gegaan als Autisme-ouder-netwerk Zutphen en richt zich nu op ouderbijeenkomsten. Activiteiten zoals autismeweek zitten niet meer in hun programma.
Heb je belangstelling om bij te dragen aan activiteiten voor mensen met ASS dan kom ik graag met je in contact!

Liesbeth van Burken.
Mijn mailadres is l.vanburken@gmail.com, telefoon 06 - 46093941

 

Partnercontact

Maria Idsardi: nieuw e-mailadres: partner.autismegelderland@gmail.com Tel. 055-5336604 Activiteiten: telefoon- en mailcontact.

Lotgenotengroepen i.s.m. Renee Reiss van MEE Arnhem e-mail: R.Reiss@meegeldersepoort.nl Aan de hand van thema’s worden hier ervaringen uitgewisseld.

Regio Nijmegen Gespreksgroep voor partners van mensen met (een vermoeden van) autisme. Hierbij is er veel herkenning en wordt er ondersteuning geboden. De groep komt 3 tot 4 keer per jaar bij elkaar in Nijmegen. e-mail: gespreksgroep@outlook.com  (Irma Botter en Marry Stigter) Tel.: 024-6770179 (Irma)

De Partnergroep van Rondom Autisme in Doetinchem start eind januari 2016. Klik hier voor de flyer (publicatiedatum: december 2015)


AutiPartnerCafé

Het AutiPartnerCafé in Arnhem is bedoeld voor stellen waarvan de één een autistische brein heeft en de ander een neurotypisch brein. Doel is om naast contact ook kennis te nemen van elkaars breinen en te horen hoe anderen met bepaalde situaties omgaan.

Elke tweede donderdagavond van de maand tussen 19.30 en 22.00 uur.

Vooraf aanmelden op info@autipartnercafe.nl 

Thema's kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • vakanties
  • sociale aangelegenheden
  • aanmelden thema's tot twee weken voor datum

Onderwerpen voor “Het gesprek” kunnen twee weken voor datum ingeleverd worden.

Kosten: € 7,50 per stel (toegang en consumpties)

Meer informatie op www.autipartnercafe.nl

 

Autismecafé De Liemers 

Volwassenen vanaf 25 jaar met autisme die normaal tot hoog functionerend zijn, hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Zowel Maya als Heleen hebben de ervaring dat er juist voor deze doelgroep te weinig mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten.

Inloop vanaf 19.30 uur en het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur, daarna is er tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten.

Inloop: iedere eerste vrijdag van de maand.

Locatie: in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 te Zevenaar.

Vooraf aanmelden is niet nodig, de entree is € 3,50 (incl. 1 kop koffie/thee; overige consumpties voor eigen rekening).

Meer informatie is te vinden op de website: www.autismecafedeliemers.blogspot.nl


Autivrouwencafé

Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Tot 21.30 is er gelegenheid om na te praten.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Meer informatie: www.autivrouwencafe.nl

 

Aspergercafé

Een informele denktank over het fenomeen autisme en de maatschappelijke implicaties die dat met zich meebrengt.
Uitgaande van een spreker of een thema is er een discussie over een autismegerelateerd onderwerp.
Aspergercafé is alleen toegankelijk voor mensen met autisme en een bovengemiddelde intelligentie.

Laatste vrijdag van de maand, in de zomervakantie geen café.

Locatie: Zijpendaalseweg 25, 6814CC Arnhem

Programma:
Inloop: 19:00-19:30 uur
Inleiding/discussie: 19:30- 21:00 uur
Informeel samenzijn mogelijk: 21.00-22.00 uur

Aanmelding vooraf bij info@krekelautismecoaching.nl

Kosten: eigen bijdrage € 5,- inclusief consumpties. Cliënten KrekelAutismeCoaching gratis.

Contactpersoon: Sandra Krekel, 026 325 2163 of sandra@krekelautismecoaching.nl

Meer informatie op www.aspergercafe.nl

 

Het RAS-Café (RondomAutismeSpectrum-Café) in Doetinchem

Het RAS-Café (RondomAutismeSpectrum-Café) staat voor een gezellig samenzijn met als doel nieuwe mensen ontmoeten d.m.v. gesprekken en activiteiten, informatie uitwisselen, problemen bespreken, gezellig een praatje maken of een spelletje doen.

Het RAS-Café bevindt zich elke 2e donderdag van de maand (m.u.v. augustus) in het sfeervolle en rustige kunstcafé van de Gruitpoort, Hofstraat 2, 7001 CD Doetinchem.

Inloop vanaf 19.30 uur, einde 23.00 uur.

Voor mensen met autisme, normaal tot hoogbegaafd, vanaf 16 jaar, natuurlijk mag je iemand meenemen.

Entree is gratis, drankjes voor eigen rekening.

 

 

Auti jongerencafé in Ede 

Jonge mensen met een vorm van autisme kunnen elkaar vanaf januari 2017 maandelijks ontmoeten in het Auti jongerencafé. Dit café is bedoeld voor normaal- en hoogbegaafde jonge mensen met autisme uit Ede, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Het vindt (bijna) elke vierde vrijdag van de maand plaats van 20.00 tot 22.00 uur in buurthuis de Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede. De toegang is gratis.

Tijdens deze avonden staat ontmoeting centraal. Een drankje drinken, kletsen, een spel spelen, of een film kijken behoren tot de mogelijkheden. Het Auti jongerencafé is een initiatief van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland Ede. Naast enthousiaste vrijwilligers (jongeren met autisme) zijn de organisaties ROOZ, IBASS, Malkander, Autitude en MEE Veluwe betrokken voor professionele ondersteuning. Het café wordt mede mogelijk gemaakt door Brooks Instrument.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met MEE Veluwe via ede@meeveluwe.nl. Alle data waarop het Auti jongerencafé actief is, staan vermeld op www.buurthuisdemeerpaalede.nl en www.autismegelderland.nl. Check de data vooraf.

 

 

Autismecafé Apeldoorn

Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie, je kunt ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen. Het Autismecafé is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders. Dus iedereen kan nieuwe thema’s en ideeën aandragen. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

Contactpersoon

Antje Beumer
apeldoorn@autismecafe.nl

Gespreksleider

Hans Etman

Locatie

Het Kristal
Distelvlinderlaan 200
7323 XB Apeldoorn

Facebook

 

 

 

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.