030-2299800
Welkom op de regiopagina van NVA Flevoland

Autisme Info Centra (AIC) en activiteiten

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) van de NVA is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

De kracht en de eigenheid van het AIC liggen bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Het AIC is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en valt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur. Verspreid over het land zijn er 29 AIC's.

Via het menu links vindt u informatie over de activiteiten die de NVA in de provincie Flevoland organiseert voor mensen met autisme en hun naasten, en in het bijzonder voor NVA-leden. 

Hieronder vindt u de contactgegevens van de AIC's in deze provincie:

Adres:

DeKinderkliniek

Hospitaaldreef 29

1315 RC ALMERE

Locatie op Google Maps

Inloopmogelijkheid:

Elke vrijdag van 09.00 tot 11.30 uur (behalve tijdens de schoolvakanties). Iedereen is op deze ochtenden welkom voor informatie, advies en/of een goed gesprek.

Locatie: De Kinderkliniek, Hospitaaldreef 29, Almere

Overige activiteiten:

AIC Almere organiseert regelmatig bijeenkomsten rond een bepaald thema. Kijk op de activiteitenkalender Flevoland voor actuele data.

Adres:

Bouwerskamp 14

8301 AG EMMELOORD

Locatie op Google Maps

Inloopmogelijkheid:

Elke maandagochtend van 09.00 tot 11.30 uur (tijdens schoolvakanties gesloten). Iedereen is op deze ochtenden welkom voor informatie, advies en/of een goed gesprek.

Locatie: Bouwerskamp 14, 8301 AG Emmeloord.

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.