Home Lezing Carla van Wensen

Lezing Carla van Wensen

Over niet begrepen gedrag, niet begrepen lichamelijke klachten en reflexpatronen

Het Autismecollectief en de Nederlandse Vereniging voor Autisme slaan in Amsterdam de handen in één en organiseren samen deze boeiende lezing.

Kijken naar het bewegen van het kind, luisteren naar zijn lichaamstaal, vertrouwend op dat wat zijn spieren vertellen. Het is een fantastische manier om te ontdekken wat er fysiek en emotioneel speelt. In mijn praktijk zie ik wiebelkonten, extreme dromers, driftkikkers, moeilijke slapers, kinderen met autisme of absences. Ook zijn er kinderen die zich zo bedreigd voelen dat ik niet eens naar ze mag kijken.

Ze hebben een aantal dingen gemeen. Ze zitten niet lekker in hun vel, laten dit altijd zien via hun gedrag en lichaamstaal en hebben vaak al vele onderzoeken en therapieën achter de rug. Deze kinderen lopen vast. In veel gevallen had het niet zo ver hoeven komen. Kinderen hebben namelijk een prachtig talent. Ze vertellen niet altijd wat er misgaat. Ze laten het wel altijd zien.

Carla van Wensen

Mijn passie is werken met kinderen / jongeren en hun ouders. Sinds 1998 heb ik mijn eigen praktijk voor Integrale kindertherapie. Nog steeds ben ik aan het ervaren en ontdekken waarom het kinderlijf en – brein soms niet zo functioneren zoals wij het zelf zouden willen. Het passende antwoord daarop heb ik dan ook nog niet. Maar een ding weet ik wel: wanneer we het kind als uniek wezen zien in zijn totale fysieke en emotionele functioneren kunnen veel klachten, spanningen en problemen voorkomen worden, en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Belangrijke informatie

Wanneer: dinsdag 12 september 2023
Tijden: 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur
Adres: Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26 in Amsterdam
Kosten: Geen (een kleine donatie ter plaatse wordt gewaardeerd)

Aanmelden

Sluiten
Word nu lid!