030-2299800
Actuele vacatures

Op het landelijk bureau en regionaal kan de NVA altijd vrijwilligers gebruiken. Wilt u ook als vrijwilliger méér betekenen voor mensen met autisme en hun naasten? Bekijk dan onze actuele vacatures: 

Wat is Iets Drinken?

 • Iets Drinken is voor & door mensen met een vorm van autisme, georganiseerd op 14 locaties door heel Nederland!
 • Iets Drinken vindt plaats op een woensdagavond.
 • Iets Drinken is géén praatgroep, maar een ontmoetingsavond.

 

Hoe ziet een avond eruit?

 • 18:30 Aanwezig zijn
 • 19:00 Inloop van de gasten
 • 19:30 start Iets Doen
 • 21:00 Einde Iets Doen
 • 23:00 Einde Iets Drinken

 

Wat verwachten we van de vrijwilligers van Iets Drinken?

 • Aanwezigheid op bijna alle Iets Drinken avonden, tussen 18:30 en 23:00.
 • Gastheer of gastvrouw willen zijn. Daarbij hoort het vermogen om mensen te verbinden, een prettige sfeer te scheppen en niet te willen hulpverlenen.
 • Een vorm van autisme. (Per locatie kan op de achtergrond 1 vrijwilligers zonder autisme actief zijn ter ondersteuning, denk aan uitprinten van de quiz)
 • Maandelijks overleg via email of op locatie met de andere vrijwilligers. Bv. Tijdens een maaltijd voor een Iets Drinken avond.

 

Specifieke informatie voor Amsterdam:

Iets drinken Amsterdam wordt momenteel gehouden in Café De Blauwe Pan, Westerstraat 200, te Amsterdam. Per avond komen er ongeveer 15-25 gasten, waarvan de eersten ongeveer om 18:45u aankomen en de laatsten na een gezellige avond rond 23:00u weer vertrekken. In Amsterdam zijn we met 5 vrijwilligers, maar een uitbreiding van het team is zeer op zijn plaats! Voor de nieuwe vrijwilliger vragen we je om eerst een keer of 2 bij ons te komen als gast, om een goed beeld te krijgen van wat de borrel inhoudt. Als het bevalt, dan kunnen we een gesprekje plannen om het werken als vrijwilliger concreter te maken. We kijken graag uit naar je reactie!

Ben je geïnteresseerd? Mail naar:    ietsdrinkenamsterdam@gmail.com

 

In Nijmegen zijn drie lotgenotencontactgroepen actief die maandelijks een besloten avond organiseren voor een vaste groep volwassenen met ASS. Vanwege het grote aantal aanmeldingen willen we nu een vierde groep starten. We zoeken hiervoor twee nieuwe gespreksleiders, die voor langere tijd deze groep (max. 8 deelnemers) willen begeleiden. Een avond (in De  Kentering) ziet er als volgt uit:

19.15 - 19.30 uur                                Inloop

19.30 - 19.45 uur                                Rondje, hoe zit je erbij? Hoe is het ermee?

19.45 - 21.00 uur                                Gesprek n.a.v. thema dat deelnemers zelf kiezen

21.00 - 21.15 uur                                Bepalen thema volgende keer en afsluiting

 

We zoeken enthousiaste vrijwillgers met voldoende tijd en met ervaring met ASS (in familie/vriendenkring/werk). 

Graag reageren via ons e-mailadres: nva.lotgenoten2.gelderland@gmail.com

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.