030-2299800
Actuele oproepen

Wilt u op dit prikbord of in Autisme Magazine ook een oproep plaatsen?

U kunt hier een oproep aan ons doorgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bekijk hieronder diverse actuele oproepen:

Als ouders van een zoon met autisme, OCD en een verstandelijke beperking (laag niveau) hebben we geleerd dat het niet altijd even gemakkelijk is om de juiste vorm van zorg te vinden voor ons kind. Elk kind is natuurlijk uniek, maar door een andere dan reguliere ontwikkeling, is het vaak nog moeilijker om het juiste ontwikkelingsaanbod te verkrijgen. 

Dat is ook bij ons het geval. Onze zoon is nog niet toe aan hele dagen speciaal onderwijs, maar is wel gestart met hele kleine stapjes richting school (2 x 1,5 uur).  Om ook kinderen die nu tussen wal en schip vallen een leuke leeromgeving te bieden tijdens de uren dat ze niet naar school gaan, willen we voor deze kinderen een soort 'tussenklas' maken. 

Het idee van de tussenklas is om kinderen vooral gedragsmatig voor te bereiden op instroom binnen speciaal onderwijs. Bedoeling is om de basisprincipes van ABA aan te houden en te starten met één op één begeleiding. Als een kind eraan toe is kan de begeleiding worden afgebouwd naar een op twee of een op drie. 

Om een dergelijk initiatief te realiseren zijn we op zoek naar ouders uit Tilburg en omgeving met een zorgkind (leeftijd 6 tot 12 jaar), IQ tussen de 35 en 70, die mee willen denken om een dergelijk initiatief op te zetten. 

Samen staan we sterker dan alleen!

Interesse? Neem dan contact met ons op via zorgklastilburgeo@gmail.com of op 06-50418317.

Houd jij ook van films en ga je graag een avondje naar de bioscoop? Misschien kunnen we samen gaan! Ik ben op zoek naar mensen in de buurt van Utrecht met wie ik gezellig samen een filmpje kan pakken en/of ergens iets kan gaan drinken. Lijkt jou dit leuk, dan kun je me bereiken op 06-18392627, of via michiel@kunstman.com. Ik hoop van je te horen!

Vanwege een autisme spectrum stoornis bij mijn oudste zoon is dit voor mij persoonlijk een belangrijk onderwerp. Het evenement wordt georgansieerd door de American football club de Philadelphia Eagles. De Philadelphia Eagles zijn een samenwerking aangegaan met een aantal gerenommeerde wetenschappelijke instellingen in Philadelphia maar ook een aantal Europese wetenschappelijke instellingen. 100 % van de donaties gaat naar wetenschappelijk onderzoek.

Donaties zijn welkom! https://fundraisers.hakuapp.com/bram-hendriks-1

Mijn naam is Jeffrey Wijkhuisen (27 jaar) en ik ben zzp'er met 3 ondernemingen. Ik ben erg gelukkig, voel mij goed, en heb ik de juiste mensen om mij heen! Maar in mijn jeugd is dat heel anders geweest... Ik was anders dan anderen, ze noemen het ook wel autisme. Ik kan hier veel over vertellen, maar het is beter om jullie de TV uitzending van de EO te laten zien. Dan weet je binnen 8 minuten wie ik ben :) https://www.youtube.com/watch?v=WSl_nzlJ7wY

Mijn volgende doel....
Ik ben iemand van het stellen van doelen. Al vele doelen heb ik al behaald. Maar in de afgelopen jaren kreeg ik meerdere tips om mijn verhaal naar buiten te brengen. "Ga een boek schrijven, die heb jij zo vol", "Je moet lezingen geven man", Jij kan zo goed vertellen", "Waarom schrijf je geen blogs?". Leuk allemaal, maar ik had geen tijd en zin om hieraan te beginnen. En overigens ben ik niet goed in schrijven i.v.m. mijn dyslexie. Tot eind 2018....

Laat ik toch maar echt eens tijd maken om mijn verhaal te publiceren. Maar niet in de vorm van een boek, maar video-/audiomateriaal. Ik kan goed praten voor de camera. Dus waarom ga ik geen documentaire van mijzelf maken? En maak ik een community waar anderen hun tips/ervaringen kwijt kunnen. En natuurlijk van anderen kunnen lezen.

Ik maak een platform genaamd "Passie & Autisme". Om dit platform de lucht in te krijgen ben ik een crowdfunding gestart.
Wil jij ook lid worden als het platform online komt? Ga dan naar https://goochelaarjeffrey.nl/crowdfunding/

Laatst heeft er ook een artikel gestaan in de BN de Stem: https://www.bndestem.nl/etten-leur/autistische-goochelaar-uit-etten-leur-wil-iets-betekenen-voor-mede-autisten~ade14db4/

Zoek ook een rustige woonplek, misschien woongemeenschap, omgeving Zierikzee.
En ik vraag me af of er een lotgenotencontactmogelijkheid online is. Ben ook gelovig, ervaar dat ook als lastig in mijn gevoelsleven.

Reacties graag naar: loesrael@hotmail.com

Mijn voorkeur gaat uit naar vrouwelijk contact. Spreekt dit je aan, twijfel dan niet en reageer dan zo snel mogelijk op dit oproepje en wie weet wat de toekomst voor ons gaat brengen!

Groetjes en hopelijk tot snel!

Marciano, marciano.moenen@hotmail.com

Mijn week bestaat uit o.a: 2 x per week, op dinsdagmiddag en donderdagmiddag, een paar uurtjes werken als vrijwilliger bij de DVD afdeling en Boekenafdeling in een kringloopwinkel in Uden.
Verder doe ik dagbesteding in een atelier. Waar ik kaarten maak en licht huishoudelijk werk doe, koffie en thee zet.

Mijn hobby s zijn uitgaan, lange ritten scooteren, winkelen, reizen, lezen, film kijken (een heel breed genre), en natuurlijk buiten zijn en voor de hobby foto's maken van alles wat mooi is om te zien. Zo veel doe ik altijd alleen, en dat is ook fijn. 

En toch mis ik een leuke vrouw, waar ik mee kan praten, knuffelen of gewoon samen dingen mee kan ondernemen. 
Daarom ben ik op zoek naar haar.
Zij is tussen de 40-55 jaar. 
In eerste instantie voor vriendschap, en als het klikt, wie weet misschien meer. 

Bij interesse, ontvang ik graag een appje of een belletje naar 06 10635669.

Het zou mooi zijn als we beiden de samenwerking als positief gaan ervaren en we samen in kaart kunnen brengen waar je tegenaan loopt en hoe jij gaandeweg daar een positieve verandering in kan bewerkstelligen.

Wat krijg je: jij krijgt een goede, integere, positieve, pragmatische en persoonlijke begeleiding om je werksituatie meer wenselijk voor jou te maken. Je krijgt meer inzicht in jezelf en meer invloed op je eigen leven.

Wat krijg ik: ik kan de aangeboden lesstof en materialen inzetten en zo zelf ervaren of dit voor mij een goede manier van coaching is. Ik krijg meer inzicht in de problematiek van werken met ASS. Ik kan mijzelf bekwamen in dit vak, zodat ik er daadwerkelijk mijn werk van kan maken.

Ik vraag van jou een vergoeding voor eventuele reiskosten.

Ik hoor graag van je! via mail@corrieklaassen.nl

Ik houd van wandelen, fietsen, kermis/pretpark, terrasje pakken etc.
Ik heb brede interesses.

Wil jij me leren kennen en woon je een beetje in de buurt van Doesburg (Gelderland)?
Mail me dan voor een date. 

rutka@live.nl

Bij interesse graag mailen, bellen of appen.

heidi.schuurmans.hs@gmail.com

06-14862435

Ik ben gek op auto's, pretparken, wandelen, uit eten, actieve vakanties etc. Ik heb brede interesses.

Doel is uiteindelijk een relatie.

Wil jij me leren kennen en woon je een beetje in de buurt van Rotterdam? Mail me dan voor een date.

m.barends@live.nl

Het grootste deel van de groep vrijwilligers heeft een vorm van autisme en volgens hen is dit de droom van alle autisten. Wij zijn dan ook erg trots en vooral erg blij dat wij zoveel mensen gelukkig mogen maken.

Dus ben je eens in de buurt van Eindhoven of zoek je een leuke dagbesteding of vrijwilligerswerk, neem dan contact op met het HomeComputerMuseum en kom langs om te spelen op oude (spel)computers in het leukste interactieve computermuseum van de Benelux!

Zie https://www.homecomputermuseum.nl

Dit forum is nieuw en te vinden op http://www.arnhem-autisme.nl.
Alles op het forum is gratis, van aanmelding tot het plaatsen van een berichtje.

Ik heb dit forum opgezet, omdat ik zelf ook ASS heb en een sociale angst- en paniekstoornis.
Ook vond ik dat er te weinig informatie is voor mensen met autisme en daarom kunnen we dat nu met elkaar delen op dit forum.

Zie de site www.syndion.nl voor de volledige beschrijving van de vacature.

Reacties graag naar rlhvandijk@hotmail.com

Karten is mijn passie, verder ga ik graag naar de bioscoop. Mijn hobby's zijn gamen en puzzelen.

Reacties graag naar: ingkar@ziggo.nl

 

De leeftijdsvoorkeur voor maatjes is 14/21 jaar.
Jongens of meisjes maakt niet uit.

Reacties graag naar marijkevandeweerd@hotmail.nl

Je kunt over mijn ervaringen lezen op www.auti1eklas.simplesite.com
Als je de verhalen leuk, mooi en/of herkenbaar vindt, deel hem dan vooral.
Ben je schrijver, redacteur etc. En benieuwd naar mijn verhalen? Schrijf dan een korte reactie op mijn website en laat je email achter, dan neem ik z.s.m contact met je op.

Door die spanning kom ik het huis moeilijk uit en ik heb veel last van nachtmerries.

Wie heeft hier ook last van en kan mij informeren hoe ik er mee om kan gaan of dat eventueel medicatie wat kan helpen?

 

Reacties graag naar: ton666@live.nl

Mijn moeder is er niet meer, ik heb alleen nog een vader en een zus. Maar die zie ik nooit. Ze kunnen mij niet accepteren zoals ik ben.

Ik ben via deze oproep op zoek naar een leuke nieuwe zus. Iemand die mij accepteert hoe ik ben en iemand die eerlijk en oprecht is.

Ik voel mij erg alleen. En het lijkt mij geweldig om iemand te leren kennen die een arm om mij heen wil slaan en samen voor een leuke tijd gaan.

Reacties graag naar: happybartje@hotmail.com

 

Ik heb klassiek autisme en woon zelfstandig begeleid. Verder ben ik een rustig iemand.
Ik zoek iemand tussen de 25 en 40 jaar die ook op zoek is naar nieuwe contacten. Je hoeft niet per se in de buurt te wonen, want reizen vind ik geen probleem.

Reactie kun je sturen naar: job9@xs4all.nl

Ik heb een grote passie voor film. Verder houd ik ook veel van muziek en lekker eten en reizen. Ik speel piano en tennis. Ook vind ik wandelen en hardlopen fijn.

Mensen beschrijven mij als lief, sensitief, humoristisch en breed geïnteresseerd.

Graag zou ik in contact willen komen met een lieve jonge vrouw die het gezellig zou vinden om samen leuke dingen te doen en eventueel een relatie op te bouwen.

Als je het leuk zou vinden om kennis te maken, stuur dan een mail naar djvoncken@hotmail.com

Leeftijd speelt voor mij geen rol, het innerlijk des te meer.

Interesse? Mail dan naar m.moenen91@gmail.com.

Groetjes Marciano Moenen.

Wij zijn op zoek naar een passende woonplek met de juiste begeleiding in de omgeving van Meppel / Zwolle.
Onze dochter is in anderhalf jaar tijd 2 keer weggestuurd bij een zorgboerderij. Ze geven helaas aan haar de zorg niet te willen bieden.

Onze vraag bij deze is of er ouders zijn die met zo'n vergelijkbare situatie hebben meegemaakt (?)
Wij zouden graag onze ervaring/problemen/advies willen delen.


Met vriendelijke groet,

André & Jeanet

kempen1963@gmail.com

Heb jij een soortgelijke wens, schroom niet en stuur een een berichtje naar maredek@hotmail.com

Ik ben een man van 22 jaar en ik woon zelfstandig in Emmeloord. Ik heb autisme en een normale intelligentie.


Reageren op deze oproep kan via de NVA. Stuur je mail naar webmaster@balansdigitaal.nl, dan wordt hij doorgestuurd naar de inzender. Graag in de onderwerpregel vermelden: Reactie oproep 270718

Ze maakt poppenhuizen voor barbies.
Het liefst wel in de omgeving van Harderwijk.

Reacties graag naar: willekelijkendijk@gmail.com

Dit interview wil ik (anoniem) verwerken op mijn website die in ontwikkeling is. Mijn doel is om kennis rondom angst bij autisme te vergroten.

Tevens zoek ik personen die ik mag interviewen, die in hun jeugd te maken hebben gehad met een erg angstige / autistische vader.

Reacties graag naar: karinscheffer@upcmail.nl

Later kan ik mij verplaatsen naar Nederland (bijvoorbeeld een weekend of iets langer) om samen iets te gaan drinken, iets te gaan eten, te winkelen, naar de film of het theater te gaan. (Om uit te gaan in het weekend, avond, nacht is 1 auto belangrijk om mee te brengen. Heb er zelf geen in bezit, heb wel rijbewijs.)

Eventuele andere interesses zijn bespreekbaar. Wat zou je graag doen? Wat zijn jouw interesses? De belangrijkste van mij heb ik opgesomd.

Reacties met recente foto naar martin.martens@proximus.be  

Speel o.a. graag tennis en golf. Ik luister ook regelmatig naar muziek en bezoek culturele evenementen.

Ik zoek een gezellig maatje om samen leuke dingen mee te ondernemen.

Lijkt dit jou leuk, stuur mij dan een mailtje op rutger-van.vliet@kpnmail.nl

Ik wil eerst vriendschap. Ik zoek een vrouw waarbij intimiteit ook belangrijk is.

Dit is voor mij niet het belangrijkste. Voorop staat vriendschap.

Reacties graag naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

Almere, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam en enkele andere steden zouden hier al mee werken en ik ben heel benieuwd naar de ervaringen van ouders en kinderen.

Met vriendelijke groet,
Jessica.

jessica_westenberg@hotmail.com

Ik hou van winkelen, creatief bezig zijn, en uitgaan.
daar bedoel ik mee bioscoop, concerten en theater.
Ik ben geen disco type.
Mocht mijn oproepje je aanspreken hoop ik van je te horen.

Groetjes Molleke

horselover@live.nl

Vanwege ruimtegebrek en om de kosten laag te houden, kunnen we helaas niet alle aangeboden laptops ophalen. Alvast bedankt. Het is de intentie die telt.

De bedoeling van dit project

Het is de bedoeling om de door jullie verzonden laptops te verbeteren, te repareren en dan weg te geven aan iemand die het nodig heeft, en dan het hele proces op te nemen en de video's te verspreiden. Ik heb ook een camera en de benodigde gereedschappen nodig. U mag ook cadeaubonnen van bekende elektronicazaken opsturen. Ik hoop met behulp van jullie dit project van de grond te kunnen krijgen. Alvast bedankt!

E-mail: autistischehobby@gmail.com

YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC2is0pMtHPESABxTKJq0k3g?view_as=subscriber

Reacties graag naar: tel. 06 - 15216014 of e-mail: j.glimmerveen@telfort.nl (maar mailbox raakt snel vol ik probeer het voor te zijn, maar mocht het niet lukken, dan misschien appje sturen?)

Ik hou van muziek, drummen, ik zit bij de slagwerkgroep in Drachten van Talant. Ik heb ook autisme.
Ik woon in Burgum, Friesland, ik zoek iemand uit Friesland.

Groetjes, Ype Johannes uit Burgum.

Reacties graag naar: yjvanslooten@gmail.com

Tijd: 20.00-23.00 uur.
Entree is € 4.50.
Locatie: buurthuis de Geest in de George Bizetstraat 25. 

Wij staan open voor ideeën. 
Leeftijden vanaf ca. 18 jaar tot en met 40 jaar. Ben je jonger of ouder dan toch aanmelden, wij starten dan een extra groep erbij.

Voor meer informatie en aanmelden: info@mini-maatschappij.nl , www.mini-maatschappij.nl


Andere lotgenotengroepen van Stichting de Mini-Maatschappij Gewoon Anders
Wij houden ook diverse andere lotgenotengroepen:

  • Ouders van Thuiszitters 
  • Partners met autisme

Graag leiden we je op tot Oracle Apex programmeur.

We hebben ervaring met mensen met een vorm van autisme.

Vacature tekst:
https://www.adaption-it.nl/vacature-oracle-developer/

Ik woon op mezelf in Budel-Schoot en ben graag sportief bezig. De sporten die ik beoefen zijn fitness en voetbal. Als ik niet aan het sporten ben in mijn vrije tijd, lees ik een stripboek van Suske en Wiske, Dirkjan of Asterix, lees ik een boek of een tijdschrift over voetbal. Ook maak ik graag wandelingen en ga ik een keer in de twee weken naar een wedstrijd van PSV.

Het lijkt me leuk om samen met jou te zwemmen, te wandelen en leuke steden te bezoeken. Een avondje samen thuis op de bank met een leuke film of programma vind ik ook gezellig.

Spreekt deze oproep je aan? Dan hoor ik graag van je!
Reacties naar sanderb94@live.nl

Ik hou van muziek en dansen.

Reacties graag naar: nasimstolker1996@gmail.com

Wil je individueel (op eigen houtje) of georganiseerd in groepsverband op den duur met mij op vakantie?
Ben je misschien ook geïnteresseerd in kunst/fotografie/musea/film/concerten of uit eten gaan, doe je vrijwilligerswerk of ben je creatief? Dan hebben wij iets gemeen. 

Ik kijk uit naar reakties. 

e.kopee@chello.nl

Daarvoor zoek ik een maatje, m/v tussen de 40 en de 50 jaar.

Reacties graag naar: tony1610@ziggo.nl

naar de film of uit eten of even de stad in.

Reacties graag naar: yjvanslooten@gmail.com

(H-)erkennen dat simpele dingen soms helemaal niet eenvoudig zijn. Tips uitwisselen over omgaan met prikkels en grenzen, sociale rollen, veranderende daginvulling, verwachtingen etc.

Meer info per mail: opeilanden@gmail.com

Ik heb een normale intelligentie en een lichte vorm van PDD-NOS.

Reacties graag naar: ton666@live.nl

De inhoud van de sessies is samengesteld door ervaren therapeuten en pedagogen. Kinderen leren ervaringsgericht van de activiteiten met de paarden onder begeleiding van ervaren zorg-professionals.

Vragen: neem gerust contact op met Richard Griffioen, telefoonnummer 06-53510068

Voor meer informatie: www.stichtingsam.nl

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@stichtingsam.nl o.v.v. naam telefoonnummer en e-mailadres.

De gespreksleiders zijn betrokken en ervaren NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om (echt)paren waarvan een partner ASS heeft met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen.

De groep in Amersfoort heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand gehouden op een vaste avond.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 

De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

De groep in Hilversum heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand op een vaste avond.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen.. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl

Wil je dat? Dan kun je me mailen op nynke.vanderveen@hotmail.com voor een telefonische afspraak of mailcontact. Als er voldoende animo is, starten we een lotgenotengroep waarbij we 8 keer bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, te reflecteren en ondersteunen. Ik ben Nynke van der Veen en sinds 7 jaar gescheiden. Zes jaar geleden heb ik meegedaan met een groep, dit heeft me veel gebracht. Daarom ben ik mee gaan doen met het begeleiden van groepen en het mensen telefonisch te woord staan.

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.