Home Over ons Werken bij de NVA Word vrijwilliger bij NVA NVA zoekt leden Expertgroep Autisme en Onderwijs

NVA zoekt leden Expertgroep Autisme en Onderwijs

Doel: de lobby op het gebied van onderwijs versterken

De Expertgroep Autisme & Onderwijs is bedoeld om vanuit de Nederlandse Vereniging voor Autisme stelling te kunnen nemen, kennis te verspreiden, te verwijzen en advies te kunnen verlenen als het gaat om onderwijs aan kinderen (en jongeren) met autisme. Mogelijke activiteiten zijn een lobby bij het ministerie van Onderwijs, adviezen aan PABO’s en het verzorgen van workshops en lezingen. Ook zichtbaarheid op onderwijsbeurzen en in (sociale) media hoort tot de activiteiten.

Voor deze nieuwe Expertgroep zoeken we mensen die:

  • aantoonbare affiniteit en veel ervaring hebben in onderwijs aan leerlingen met autisme (PO/VO/VSO /MBO /HBO/WO)
  • zelf autisme hebben of een kind met autisme (dit is een pré)
  • kennis van autisme hebben
  • een positieve instelling hebben, gericht op verbinden van (onderwijs)kennis en (onderwijs)praktijk
  • de missie van de NVA onderschrijft: Een maatschappij (onderwijs) waarin mensen (kinderen) met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zoveel mogelijk zelfredzaam zijn
  • tenminste 5 uur per kwartaal beschikbaar zijn voor de Expertgroep, waarvan 2 uur voor (digitaal) vergaderen

Vanwege het beperkt aantal uren, is deze Expertgroep niet in staat om individuele vraagstukken op te lossen. Maar de Expertgroep kan deze wél gebruiken in de ‘lobby’ bij de overheid of onderwijsinstellingen. Ouders of leerlingen kunnen met individuele problemen dagelijks terecht bij de Informatie- & Advieslijn van de NVA.

Reacties

Heb je interesse? Stuur dan vóór 1 september een mail met je motivatie naar expertgroeponderwijs@autisme.nl De eerste gesprekken zullen begin september plaatsvinden.

 

Sluiten
Word nu lid!