030-2299800
Hilde Geurts

‘Mijn wens voor de toekomst is dat er acceptatie komt en ondersteuning waar nodig’

 

  Hilde 
   

Hilde Geurts is hoogleraar klinische neuropsychologie en bijzonder hoogleraar autisme gedurende de levensloop, aan de programmagroep Brein & Cognitie, afdeling psychologie van de Universiteit van Amsterdam. Ze is ook werkzaam bij het Dr. Leo Kannerhuis. Als hoofd van de onderzoeksgroep d’Arc (Dutch Autism and ADHD research group) doet ze onder andere onderzoek naar veroudering, cognitieve functies (zoals executieve functies, aandacht en geheugen) en interventies voor autisme en ADHD.


‘Mijn grootste zorg is de uitvergroting van zogenaamde tegengestelde belangen. De verschillende partijen die zich met autisme bezighouden zouden vooral met elkaar samen moeten werken en niet met elkaar concurreren om zich ten opzichte van elkaar te profileren. Omdat het uiteindelijke doel, namelijk een beter leven met autisme, voor ieder van deze partijen gelijk is.

Mijn wens voor de toekomst van mensen met autisme in onze maatschappij is dat er acceptatie komt en ondersteuning waar nodig.’

 

 

button test 2

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.