030-2299800
Brigitte van Blijswijk

‘Er is nog veel onbekendheid rondom autisme en er bestaan veel vooroordelen; voorlichting helpt!’

 

   Brigitte
   

Brigitte van Blijswijk heeft zelf sinds 2009 de diagnose ASS (asperger). Sinds dat jaar probeert zij zich in te zetten voor haar collega’s bij ABN AMRO die ook een autismediagnose hebben. Daarnaast geeft zij voorlichting aan collega’s zonder de diagnose.


‘Er bestaan nog veel vooroordelen rondom autisme en er is nog veel onwetendheid. Ik kreeg bijvoorbeeld zelf ooit de vraag: ‘En, wanneer ben je genezen?’ Een kleine uitleg is dan weer even essentieel en doet goed werk. Die onbekendheid met autisme moeten we tegengaan, we moeten laten zien dat een persoon met autisme een grote bijdrage kan leveren door zijn of haar specifieke mogelijkheden. Geef personen met de diagnose een goede, eerlijke kans. Met goede begeleiding is er zoveel meer mogelijk.

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat voorlichting (op de werkvloer) helpt. Laat de positieve kanten zien van een persoon met autisme, voorkom het stereotiepe beeld dat veelal wordt getoond in de media. Natuurlijk zijn er aandachtspunten, maar kijk nu vooral eens naar de positieve kanten.
En er zouden meer personen ‘uit de kast’ moeten komen. Misschien ook BN’ers, zoals Filemon Wesselink destijds heeft gedaan.’

 

 

button test 2

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.