Home Over autisme Levensfases Autisme bij (school)kinderen Auti Actie Dagen

Auti Actie Dagen

Auti Actie dagen

Auti Actie Dagen in Arnhem

Ben je tussen de 5 en 12 jaar, heb je een autisme spectrum stoornis en vind je het leuk om met leeftijdsgenootjes een gezellige dag te beleven? Dan ben je bij ons van harte welkom.

Elke maand vinden er meerdere Auti Actie Dagen plaats. Groep1 komt de eerste zaterdag van de maand samen en groep 2 de derde zaterdag van de maand. Het is in overleg mogelijk om deel te nemen aan beide groepen.

Locatie: het terrein van stichting BIO in Arnhem

Wilt u uw kind laten deelnemen? Of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met de coördinatoren door een mail te sturen naar autiactiedagenarnhem@gmail.com of neem een kijkje op www.autiactiedagenarnhem.nl.

Meer informatie lees het persbericht.

Auti Actie dagen in Zeist

Een keer per maand organiseert de NVA-regio Utrecht in Zeist een Auti-Actie-Dag voor kinderen uit de provincie Utrecht van 5 tot en met 12 jaar met een autisme spectrum stoornis.

We hebben een divers programma met verschillende thema’s en activiteiten op de locatie en twee keer per jaar een excursie. Een dag voor uw kind om te genieten en even lekker te kunnen spelen.

Lijkt u dit wat voor uw kind, meldt u dan direct aan via het aanmeldformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carlijn Urlus (0629443018 of auti.actie.dag.utrecht@gmail.com ).

Wat zijn Auti-Actie-Dagen?

Een vader vertelt: “Eindelijk een clubje dat helemaal past! De dagen naar de volgende Auti-Actie-Dag worden afgeteld. Als ouders zijn wij ontzettend dankbaar dat een groep enthousiaste mensen dit belangeloos voor deze kinderen wil organiseren. Hulde!”

Moeder: “onze zoon Julian heeft een hele leuke dag gehad. Wanneer wij op weg naar school de locatie van de Auti-Actie-Dagen passeren vraagt hij vaak over hoeveel weken hij weer naar de Auti-Actie-Dag mag. Wie had dat durven denken… Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief.”

AAD Logo Perspectief

Samen plezier maken met leeftijdsgenootjes is voor veel kinderen met autisme niet vanzelfsprekend. Auti Actie Dagen bieden deze kinderen de kans om in een ongedwongen setting leeftijdgenootjes te ontmoeten en samen leuke activiteiten te ondernemen.

Begeleiding

De begeleiding van de Auti-Actie-dagen wordt verzorgd door mensen die zich vrijwillig inzetten met als doel; voor de kinderen op een voor hem/ haar aangepaste, plezierige wijze vrije tijd invullen. Het team bestaat o.a. uit ervaringsdeskundigen, studenten van o.a. de PABO, psychologie, pedagogiek en enthousiaste mensen die kinderen met autisme een warm hart toedragen. Met ondersteuning van de NVA d.m.v. een training gaan ze goed voorbereid van start.

Helpende handen gezocht

De Auti-Actie-dagen zijn niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. Heb jij affiniteit met autisme, ben je minimaal 18 jaar en 1x per maand op zaterdag beschikbaar? Geef je dan op via het inschrijfformulier. Aan de hand hiervan krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie kun je contact opnemen met projectleider Carlijn Urlus, tel. 0629443018 of auti.actie.dag.utrecht@gmail.com.

Vul hier het vrijwilligersformulier en word begeleider bij de Auti Actie Dagen!

Auti-Actie-Dag proberen

Inschrijven voor de Auti-Actie-Dagen kan voor een geheel kalenderjaar, maar een keer proberen mag natuurlijk ook. Voor deelname van uw kind aan een auti-actie-dag betaalt u een eigen bijdrage van € 25,00 per kind per dag. Er zijn geen inschrijfkosten.

Vul het deelnemersformulier in en geef je kind op voor Auti Actie Dagen in Zeist!

Sluiten
Word nu lid!