030-2299800
Blog van Angela

Beetje keuzestress en nog iets geleerd

  Angela Foto Blog
 

Angela is 32 jaar, heeft klassiek autisme en
een licht verstandelijke beperking. Samen met
haar twee cavia's 
woont zij begeleid zelfstandig
 

Er is weer veel te veel gebeurd. Ik had last weer van keuzestress.

Had de keuze tussen twee dagbestedingen. Alleen, toen kwam er een derde plek bij en dat was onverwachts. Dat was echt te veel.

Heb door de keuzestress twee slechte nachten gehad, doordat ik te veel na ging denken. Daardoor was ik 1 week heel erg snel moe. Allemaal zijn het leuke dagbestedingen, maar drie verschillende is te veel. Uiteindelijk ben ik bij mijn eerste plan gebleven, dat ik al had, en één dagbesteding erbij is genoeg voor mij. Anders raak ik het overzicht kwijt en deze combinatie is goed: een beetje creatief en horeca. Alleen ga ik wel eerst stage lopen om even te kijken of ik het leuk ga vinden, maar ik heb er echt zin in om daar te beginnen.


Nog even een ding: ik had een tijdje terug een slechte ervaring met een Facebook-afspraak voor bij mij thuis. Het liep gelukkig goed af, ga er verder niks over schrijven.

Ik had trouwens wel advies gehad van mijn begeleider van tevoren, maar dat heb ik niet gedaan.

Dit is wat mijn begeleiding zei:

‘Als je voor de eerste paar keer afspreekt met iemand via social media zoals facebook of wat dan ook... Spreek altijd af in een openbare gelegenheid die je zelf goed kent. Een café, kroeg of restaurant of zoiets. Daar kunnen mensen je helpen als je hulp nodig hebt.

Maar spreek nooit de eerst paar keer bij je thuis af, want je weet niet wie de persoon is. Maar ook als je hem/haar al een tijd niet hebt gezien. Want je kan jezelf in gevaar brengen maar je bent ook kwetsbaar en het kan gevaarlijk zijn voor jou. En niemand kan je helpen als er iets ergs met je gebeurt'.

De volgende keer ga ik dit zeker wel doen. Ik heb er wel van geleerd.

Groetjes,
Angela van Boxtel

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.