Home Oproepen Help jongeren met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen en andere problematoek (o.a autisme)
18 november 2020

Help jongeren met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen en andere problematoek (o.a autisme)

Geachte lezer,

Mijn naam is Sjoerd Nicodem en ik ben nu 12 jaar werkzaam op de cluster4 prakrijkschool Schreuder College De Villeneuvestraat.

Onze school biedt onderwijs aan jongeren, in de leeftijd 12 t/m 18 jaar, met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen, hechtingsproblematiek, angststoornis, autisme, etc….

Deze jongeren hebben vaak een minder groot toekomstperspectief vanwege het stempel wat zij krijgen vanwege hun beperking(en).

Om ervoor te zorgen dat onze doelgroep toch kans maakt op de arbeidsmarkt zetten wij de komende tijd in op simulatieonderwijs. De simulatoren hebben wij middels subsidies weten te bemachtigen en de samenwerking met de rijschool is, voor de komende 4 jaar, rond.

Vanaf januari 2021 zullen wij beginnen met 2 trajecten. De oproep die ik nu plaats is voor het volgende:

Wij willen ervoor zorgen dat onze leerlingen de school verlaten met een rijbewijs, zodat de kans op de arbeidsmarkt zo hoog mogelijk is. Dit willen we doen middels lessen op onze eigen rijsimulator, lessen op de weg onder begeleiding van een gecertificeerde rijinstructeur en theorielessen op school. Om dit betaalbaar voor een ieder te maken willen wij het gereduceerde bedrag van 1.200 euro omlaag brengen naar 600 euro. Dit betekent een eigen bijdrage van de ouders van 600 wat gespaard kan worden in 4 jaar (12,50 per maand).

Hier hebben we uw hulp hard bij nodig. Bent u begaan met onze doelgroep en wilt u ervoor zorgen dat zij een grotere kans hebben op de arbeidsmarkt? Doneren kan vanaf 5 euro via onderstaande link: https://www.gofundme.com/f/help-jongeren-met-oa-autisme-aan-een-rijbewijs

Sluiten
Word nu lid!