Home Mr.dr. Bram Sizoo

Mr.dr. Bram Sizoo

Volwassenen met autisme lopen soms helemaal vast. Het leven lijkt dan een enorme opgave en de weg naar rustiger vaarwater verder weg dan ooit. Wat te doen?

Bram Sizoo

Na vier jaar ervaring met de autisme-kliniek Lorna Wing van Dimence in Deventer, weten we dat een klinische 24-uurs opname in crisissituaties soms kan helpen, maar soms ook helemaal niet. In ieder geval moet de opname onderdeel uitmaken van een goed doordacht voor- en na-traject. Als dat er niet is, heeft opname geen zin. In deze presentatie bespreken we de voor- en nadelen van een klinische opname en schetsen we de manier waarop wij deze klinische behandeling verder willen ontwikkelen, samen met de mensen die hier gebruik van maken of hebben gemaakt. Door te luisteren en de dialoog aan te gaan kun je ‘het autisme’ ontmaskeren. Pas dan begrijp je het hoe en waarom van gedrag.

Bram Sizoo zal zijn presentatie verzorgen met ervaringsdeskundige Yasmin Gul, studieloopbaanbegeleider bij Dimence. Gul zal vertellen over haar persoonlijke ervaringen met autisme.

Mr. dr. Bram Sizoo is psychiater bij Dimence in Deventer, specialistisch centrum ontwikkelingsstoornissen

Terug naar het programma

Sluiten
Word nu lid!