Home Informatie en advies: ook bij jou in de buurt

Informatie en advies: ook bij jou in de buurt

Ik denk dat mijn partner autisme heeft, hoe kom ik erachter of dat echt zo is?

Wat is een goede school voor mijn kind?

Ik heb een diagnose PDD-NOS, maar wat is dat eigenlijk?

Bij de NVA kun je terecht met al je vragen over autisme, over hulp bij autisme en over alles waar je je  zorgen over maakt rond het autisme van een naaste, een cliënt of jezelf.

Autisme Info Centra

In elke regio heeft de NVA Autisme Informatie Centra en organiseert de NVA regionaal diverse activiteiten waarin leden elkaar kunnen ontmoeten, informatie kunnen krijgen en tips kunnen uitwisselen. Dit gebeurt onder andere door de verschillende Autisme Info Centra van de NVA. Op de regiopagina’s op deze website vindt u een actueel overzicht van de adresgegevens van de AIC’s, AIC-activiteiten en openingstijden.

De vragen die aan het AIC worden gesteld, worden beantwoord door getrainde, ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij begrijpen snel waar je het over hebt, omdat zij een kind of partner met autisme hebben, of omdat zij zelf een diagnose autisme hebben. Zij bieden een luisterend oor en delen daarbij graag hun kennis en ervaringen. Waar nodig verwijzen zij gericht door naar organisaties die je verder kunnen helpen.

De vrijwilligers maken gebruik van de vele informatie en documentatie die bij de NVA beschikbaar is. Alle vrijwilligers krijgen een basistraining en worden regelmatig bijgeschoold om hun werk zo goed mogelijk te kunnen blijven doen. De vrijwillgers werken volgens een privacyreglement.

Informatie en Advies

Op onze website is heel veel informatie te vinden. Staat het antwoord op jouw (inhoudelijke) vraag over autisme er niet bij? Onze vrijwilligers van de Informatie en Advieslijn weten het antwoord op de meest uiteenlopende vragen. En anders kunnen ze je doorverwijzen naar de juiste instantie. Ze begrijpen precies waar je mee zit!

Je kunt onze vrijwilligers bereiken via het algemene nummer van de NVA (030 – 22 99 800; kies optie 3 in het keuzemenu). De Informatie en Advieslijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Je kunt je vraag ook mailen naar advies@autisme.nl

Wij helpen iedereen, óók als je nog geen NVA lid bent. Maar we zouden het natuurlijk wel heel fijn vinden als je lid wordt. Lees hier welke voordelen dat biedt

Overige informatiepunten

Steunpunt Onderwijs: steunpuntonderwijs@nsgk.nl
Wegwijzer naar zorg en ondersteuning: www.regelhulp.nl
PGB: informatie over PGB bij www.persaldo.nl

Sluiten
Word nu lid!