030-2299800
Brochure voor besturen van samenwerkingsverbanden

"Kies voor partnerschap met ouders"

De brochure "Kies voor partnerschap met ouders" bevat adviezen en tips van organisaties die ouders vertegenwoordigen van kinderen die extra ondersteuning van school nodig hebben. Ook de Nederlandse Vereniging voor Autisme participeert hierin. Vanuit de overtuiging dat goed partnerschap tussen scholen en ouders passend onderwijs voor álle kinderen een reuzenstap dichterbij brengt, richten zij zich met deze brochure tot de besturen van alle samenwerkingsverbanden in ons land.

Citaat uit het voorwoord:

“Juist voor kinderen die op extra ondersteuning zijn aangewezen, is goed onderwijs enorm belangrijk. Zowel voor het kind zelf als voor de samenleving als geheel. Hoe beter kinderen zijn opgeleid, hoe beter ze zich straks kunnen redden in de samenleving: hun eigen geld verdienen, zich nuttig maken, zelfstandig zijn.

Als bestuur van een samenwerkingsverband kunt u sterk bijdragen aan goed onderwijs voor iedereen. Wilt u ook het onderste uit de kan halen voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben? Lees dan de adviezen en tips van ouders die zich graag opstellen als waardevolle partner.”

De brochure is een product van het project ‘Ouders krijgen stem in samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs’ dat wordt uitgevoerd door de BOSK, vereniging van mensen met een lichamelijk handicap, in samenwerking met Balans, Foss, NVA en het Netwerk Ouderinitiatieven. Project en brochure zijn financieel mogelijk gemaakt door NSGK voor het gehandicapte kind  en het Johanna Kinderfonds.

(bron: persbericht)

Kaft Brochure Voor Besturen Van Samenwerkingsverbanden Webversie

Download hier de brochure (PDF, 820 Kb)

 

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.