030-2299800
Birsen Basar wint Gouden Venus van Milo

NVA-ambassadeur Birsen Basar (31) heeft de Gouden Venus van Milo gewonnen, de prijs voor de meest inspirerende persoon met een beperking. Bij deze prijs hoort een beloning van 10.000 euro die Basar mag gebruiken voor haar missie. 


Basar, bekend autisme-spreker en ambtenaar bij de gemeente Breda, maakt zich al jaren sterk voor de emancipatie van mensen met autisme. Op dit moment geeft zij workshops op het  ANCA World Autism Festival 2017 in Vancouver; hierdoor kon zij de prijs zaterdag 30 september niet zelf ophalen in Eindhoven. Via Facebook bedankte zij iedereen die op haar heeft gestemd. 


Basar, die zelf autisme heeft, schreef meerdere boeken waaronder Ik wil niet meer onzichtbaar zijn en Autisme in andere culturen. Documentairemakers Karen Kuiper en Pauline van Tuyll maakten twee films over haar. In de in 2016 verschenen documentaire Iemand zoals ik reist Basar samen met haar geliefde Mehmet naar Turkije om het taboe rond autisme te doorbreken.


De Gouden Venus van Milo is een onderscheiding van het DELA goededoelenfonds. Voor de prijs, die in 2016 voor het eerst werd uitgereikt, waren honderd genomineerden. 

Birsen Basar GoudenVenusvanMilo okt17

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.