030-2299800
Basisscholen vandaag massaal dicht

Schoolfoto algemeenVandaag blijft naar verwachting negentig procent van de basisscholen dicht. Leerkrachten staken omdat ze meer salaris willen en minder werkdruk.

De staking gaat door ondanks het gisteren via RTL Nieuws uitgelekte plan van de aankomende regeringspartijen - VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie - om een half miljard euro extra te steken in de verlaging van de werkdruk van basisschoolleerkachten. Dit bedrag komt bovenop de 270 miljoen euro die onlangs in de Miljoenennota is gereserveerd voor salarisverhoging voor deze groep. De actievoerders eisen in totaal 1,4 miljard euro extra, waarvan minimaal 900 miljoen voor salarisverhoging. Het is hen een doorn in het oog dat zij minder verdienen dan tweedegraads leraren op middelbare scholen die - net als zij - een hbo-opleiding hebben gevolgd.

Naar schatting 30.000 basisschoolleerkrachten verzamelen zich vandaag om 11.30 voor een manifestatie in het Zuiderpark. De staking wordt onder andere georganiseerd door actiegroep PO in Actie en de onderwijsvakbond AOb.


Gerelateerd artikel

9 van de tien leerkrachten hebben geen tijd voor zorgleerling

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.