030-2299800
Autismeweek 2014

Van 29 maart t/m 5 april: Ontmoet Autisme!

Logo Autismeweek 2014Van 29 maart t/m 5 april 2014 vindt de Nederlandse Autismeweek 2014 plaats. In deze week vragen de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds gezamenlijk aandacht voor de ca. 190.000 mensen met autisme in ons land.

Wereld Autisme Dag
De Autismeweek wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd rond 2 april, de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Dit jaar is het thema van de Nederlandse Autismeweek: ‘Ontmoet Autisme.’

Meet & Greet autisme
Als je autisme hebt, heb je doorgaans een goed oog voor detail, ben je uitgesproken eerlijk, en bereid om hard te werken en ergens voor te gáán. Maar je hebt tegelijkertijd moeite met communicatie, overzicht en prikkels. Het is voor veel mensen met een vorm van autisme daardoor niet vanzelfsprekend dat je elke dag naar school gaat of werk hebt. Grote en kleine talenten blijven veel te vaak onbenut.

De NVA organiseert daarom samen met Stichting Hoezo Anders Meet&Greet bijeenkomsten over stage en werk, waar mensen met en zonder autisme in de dialoog met elkaar op zoek gaan naar mogelijkheden en kansen. Centraal staan problemen en oplossingen rond het vinden en houden van een baan of stage en de beeldvorming van werkgevers over mensen met autisme. De ervaring leert dat, door de dialoog aan te gaan, begrip ontstaat en er samen nagedacht kan worden over oplossingen.

Autismevriendelijkheidsprijs
Ook dit jaar wordt de Autismevriendelijkheidsprijs weer uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor autisme. Er worden twee Autismevriendelijkheidsprijzen uitgereikt: een prijs voor een persoon die iets moois heeft gedaan voor iemand met autisme, en een prijs voor een organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor participatie van mensen met autisme. 

Een deskundige jury heeft inmiddels de twee winnaars bepaald. Brede bekendmaking en de uitreiking van de Autismevriendelijkheidsprijs zal plaatsvinden tijdens de Meet & Greet in Amersfoort op 2 april a.s.

Activiteiten bij u in de buurt
Ook de NVA-regio’s en de Autisme Info Centra (AIC’s) organiseren in de Autismeweek inloopmiddagen, informatiemarkten of lezingen. En niet alleen de NVA zelf, maar ook tientallen andere organisaties in het land pakken dit thema op door een activiteit te organiseren waarbij mensen met en zonder autisme samenkomen en met elkaar in gesprek gaan. Iedereen kan een activiteit aanmelden via het formulier onder kopje ‘activiteiten’ op www.autismeweek.nl.

Met vragen hierover kun je mailen naar: info@autismeweek.nl. Alle aangemelde activiteiten verschijnen op de actiewebsite:  www.autismeweek.nl. Op deze website zijn ook campagnematerialen te downloaden en te bestellen om een activiteit te promoten.

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.