030-2299800
Tobias (14) organiseert Blauwe Plons voor autisme

Iedereen laten weten dat het heel normaal is dat je een beetje rekening houdt met mensen met autisme. Dat is wat Tobias (14), initiatiefnemer Blauwe Plons Nijmegen met het organiseren van dit evenement wilde bereiken. En met succes. Op 5 juni zwommen maar liefst 62 zwemmers 400 meter in de spiegelwaal. Zij werden aangemoedigd door enkele honderden toeschouwers. Het aandacht vragen voor autisme is dus zeker gelukt.

Tobias heeft zelf het Syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Op zijn vorige school is hij doordat hij soms anders reageerde dan zijn klasgenoten gepest. Tobias: “Ik vind het heel gemeen dat mensen je pesten met een stoornis. Iedereen moet snappen dat mensen met autisme ook hele leuke mensen zijn waarmee je lol kunt hebben en kunt lachen. Maar dat je soms ook een beetje rekening met ze moet houden.” Omdat hij uit eigen ervaring weet hoe belangrijk begrip voor mensen met autisme is wilde hij dit evenement organiseren. Tobias werd zelf ook nog eens winnaar van alle deelnemers onder de 18 jaar.

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) had heel Nederland opgeroepen om in het kader van de Autismeweek met een Blauwe Plons aandacht te vragen voor autisme. Dat Tobias dit samen met zijn ouders heeft georganiseerd is fantastisch! Dank je wel Tobias en iedereen die je heeft geholpen met het organiseren van dit grote evenement. 

Tobias

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.