030-2299800
Kamer wil aanspreekpunt voor ouders bij passend onderwijs

Er moet een duidelijk aanspreekpunt voor ouders komen per school en per samenwerkingsverband. Dit voorstel van Ieder(in) en de LO-Raad, ook namens Balans en NVA, kreeg veel bijval in het Kamerdebat over passend onderwijs van 11 december.

Het Leerlingenvervoer is nog steeds een punt van zorg. Ook in het Kamerdebat bleek dat het ministerie denkt dat alles goed geregeld is en dat de gemeenten werken volgens de verordening. In de praktijk blijkt dat gemeenten soms niet de oplossing accepteren die school en ouders als het meest passend ervaren. Zij willen dat het kind naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school gaat.

De Tweede Kamer drong verder aan op een goede samenhang van de decentralisaties en passend onderwijs. Vooral was er extra aandacht voor de leerlingen met een ernstig meervoudige beperking en de financiering van hun ondersteuning.

In het debat deed de staatssecretaris geen spijkerharde toezeggingen, hij ging vooral in op de voortgangsafspraken.

Lees het bericht op de website van Ieder(in)

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.