030-2299800
Verzekeraars wijzen PGB-verzoeken af

Mensen die een Persoons Gebonden Budget willen, hebben lopen bij verzekeraars tegen problemen aan. Dit blijkt uit onderzoek van de belangenvereniging voor PBG-houders, Per Saldo. Vooral bij Menzis en CZ is het moeilijk.

Uit het onderzoek van Per Saldo blijkt dat er een aantal verzekeraars zijn die het grootste deel van de PGB-verzoeken afwijst. PGB-houders lopen tegen een tweetal problemen aan: problemen bij het krijgen en herkrijgen van een indicatie en de verzekeraars zijn van mening dat PGB-houders tevreden moeten zijn met reguliere zorg in natura. Het krijgen van een indicatie is moeilijk, omdat thuiszorgorganisaties alleen de (her)indicatie uitvoeren voor hun eigen klanten. Daardoor vallen budgethouders buiten de boot. Zij kunnen dan bij de zorgverzekeraar aankloppen, die vervolgens een thuiszorgorganisatie in dient te schakelen. Daarnaast zijn er ook zorgverzekeraars die mensen vertellen dat ze een restitutiepolis af moeten sluiten als ze een PGB willen. Dit is echter niet waar, want in een restitutiepolis mag je individuele zorgverleners contracteren met je eigen budget.

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.