030-2299800
Kritiek op Van Rijn middels Twitter-actie #handinhand

Er is flinke kritiek geuit op de bewering van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid dat de decentralisatie van de zorg naar de gemeenten soepel en naar behoren verlopen is. Dit weekend werd daar tegen fel geprotesteerd op Twitter via de actie #handinhand en #pgbalarm.

Vorige week kwam Van Rijn met de conclusie dat zijn decentralisatiebeleid is opgelost en dat de transitie zonder noemenswaardige problemen is verlopen. Geluiden uit de samenleving laten echter het tegendeel horen. Sinds 1 januari 2015 vallen er steeds meer hulpbehoevenden tussen wal en schip. 110.000 Hulpbehoevenden hebben inmiddels al laten weten problemen te hebben met het correct ontvangen van hun zorguitkering van de SVB. Bovendien blijkt dat Van Rijn een PGB-alarm genegeerd heeft. Oppositiepartijen willen na een motie van wantrouwen vorige maand daarom nu opheldering over het feit dat hij waarschuwingen over het te snel invoeren van het nieuwe PGB in de wind heeft geslagen.

Oudervereniging Balans en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) hebben dit weekend de Twitter-actie #handinhand #pgbalarm gesteund. Deze actie is gestart door de mensen achter het PGB-alarm. Steunt u dit initiatief ook? Pak dan de hand van degene voor wie u zorgt, maak daar een foto van en Tweet deze met de eerder genoemde hashtags.

Lees ook het artikel van de Volkskrant over staatsscretaris Van Rijn en de kritiek op het decentralisatiebeleid en volg de actie op Twitter.

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.