Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Utrecht Autisme Info Centra (AIC) Utrecht

Autisme Info Centra (AIC) Utrecht

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

De kracht en de eigenheid van het AIC liggen bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Het AIC is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en valt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur. Verspreid over het land zijn er 27 AIC’s.

AIC regio coordinator & VCP regio coordinator: Marian van den Brand nva.lotgenoten.regio.utrecht@gmail.com

Auti-Actie-Dagen regiocoördinator:

 

 • AIC UtrechtAdresgegevensLees meer

  Adres:

  Locatie Parkwijk
  Buurtcentrum ‘Bij de buren’ Parkwijk
  Eerste Oosterparklaan 76
  3544 AK UTRECHT

  Locatie op Google Maps
  aicutrecht@nvaregio.nl

  Locatie De Bilt
  NVA Hoofdkantoor
  Weltevreden 4a
  3731 AL DE BILT

  Locatie op Google Maps
  aicutrecht@nvaregio.nl

  Tot onze grote spijt moeten wij laten weten dat door het gebrek aan vrijwilligers, AIC Utrecht locatie Leidsche Rijn (Parkwijk) per oktober 2019 zal worden opgeheven. Onze lezing ‘vrouwen met autisme’ op dinsdag 22 oktober zal voorlopig onze laatste activiteit zijn. Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar, zie voor informatie de agenda

  Mogelijk dat we in 2020 een nieuwe start kunnen maken ergens in de stad Utrecht of elders in de provincie, als wij genoeg vrijwilligers kunnen vinden om een nieuw sterk team te vormen.

  Tevens zal ons AIC locatie De Bilt stoppen in december. Ons laatste spreekuur daar zal 17 december zijn.

  e-mail: aicutrecht@nvaregio.nl

  LOCATIE DE BILT
  Wij zijn in de even weken op de vrijdagochtend beschikbaar tussen 9.30 en 11.30 uur in De Bilt. In de schoolvakanties zijn wij gesloten.

  Adres: NVA Hoofdkantoor, Weltevreden 4a, De Bilt
  e-mail: aicutrecht@nvaregio.nl

  Overige activiteiten:

  THEMA-AVONDEN 2019

  • 22 oktober over vrouwen met autisme door Annelies Spek, locatie Grote Kerkzaal in Vleuten

  Aanmelden voor de thema-avonden is noodzakelijk. Dat kan via aicutrecht@nvaregio.nl . Vermeld hierbij in het onderwerp van de mail s.v.p. de datum van de thema-avond en voor hoeveel personen je wilt reserveren. En of je wel of geen lid bent van de NVA (vermeld je lidmaatschapsnummer)

  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen, dan kunt u zich aanmelden via aicutrecht@nvaregio.nl

  Vrijwilligers

  Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers met ervaringsdeskundigheid die wonen in de omgeving van Utrecht (Leidsche Rijn), De Meern of Vleuten die ons team willen versterken. Het gaat om het draaien van ons spreekuur in Parkwijk, om het helpen organiseren van thema-avonden zowel in de voorbereiding als bijv koffie schenken op een avond zelf en om het maken van onze nieuwsbrieven. Voor het maken van de nieuwsbrief is ervaring/kennis van autisme niet nodig dus weet u iemand die ervaring heeft met schrijven dan is deze persoon ook van harte welkom bij ons!

  Heb je interesse om ons team te komen versterken? Mail dan naar aicutrecht@nvaregio.nl

 • AIC WoerdenAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Adres
  De Plint
  Jozef Israëlslaan 20A
  3443 CS Woerden ‎

  Locatie op Google Maps

  Persoonlijke gesprekken:
  AIC Woerden biedt de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. Hebt u vragen, zoekt u informatie, wilt u een luisterend oor? Stuur een mail naar team@autismewoerden.nl Vermeld daarin uw naam en telefoonnummer en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk om een afspraak te maken.

  Jongerensoos SoosjaalSoosjaal is een soos voor jongeren met autisme tussen 14 en 24 jaar die zelfstandig kunnen functioneren. Iedere laatste vrijdag van de maand is er een soosavond. AIC Woerden krijgt hierbij ondersteuning van Buurtwerk en jongeren helpen met ideeën en bij de organisatie van activiteiten. soosjaal@gmail.com  Facebook https://www.facebook.com/www.soosjaal.nl/?ref=br_rs Instagram: https://www.instagram.com/soosjaal/

  AS we Meet (voor volwassenen met autisme):
  Bij AS we Meet ontmoeten volwassenen met autisme elkaar voor netwerken, ontspannen, en activiteiten. Iedereen van 25 jaar tot 55 jaar met een vorm van autisme en een normale of hoge intelligentie is welkom. AS we Meet is eenmaal per maand bij Welzijn Woerden (De Plint) voor een reguliere avond. Soms is er een gezellige activiteit op een andere locatie. aswemeetwoerden@gmail.com, Facebook https://www.facebook.com/aswemeetwoerden/.

  Vrouwen ontmoeten Vrouwen

  Deze club is voor vrouwen met autisme eenmaal in de zes weken bij Welzijn Woerden (De Plint). Zij zijn minimaal 20 jaar oud, hebben een normale tot hoge intelligentie, respecteren elkaar en elkaars verhalen en gaan hier discreet mee om. Ze ontmoeten, wisselen ervaringen uit, ontspannen en netwerken.

  Overige activiteiten:
  De website van AIC Woerden is http://autismewoerden.nl/. In de kalender staan alle activiteiten vermeld en bij Nieuws kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrie

 • AIC AmersfoortAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Adres

  AB Het Spectrum,
  Nijverheidsweg-Noord 123,
  3812 PL Amersfoort

  Locatie op Google Maps

  E-mail: aic_amersfoort@live.nl

  Spreekuur:

  Tijdens het spreekuur staan ervaringsdeskundige vrijwilligers van het AIC voor u klaar voor een persoonlijk gesprek over autisme, voor informatie en advies.

  Waar: AB Het Spectrum, ruimte L, Nijverheidsweg-Noord 123 in Amersfoort (nieuw adres sinds 20 april 2018)

  Wanneer: Iedere 2e donderdag van de maand, 10.00 – 12.00 uur. NB: Het spreekuur is op afspraak. U kunt een afspraak maken via de mail aic_amersfoort@live.nl

  Verder heeft AIC Amersfoort regelmatig koffie-ochten en koffie-avonden. Kijk voor data in de agenda van regio Utrecht

  Overige activiteiten:
  Zie onze nieuwsbrief, wilt u deze ontvangen? Mail naar aic_amersfoort@live.nl.

   

 • AIC HilversumAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Adres

  Snelliuslaan 10
  1222 TE Hilversum

  Locatie op Google Maps 

  • lijn 2  (Snelliuslaan)
  • 107  (halte Beeld & Geluid)
  • Treinstation Hilversum Media Park

  Inloopmogelijkheid:
  Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur (behalve tijdens de schoolvakanties). Voor vragen en informatie en neem eens een kijkje in onze uitgebreide bibliotheek.

  Overige activiteiten:

  • Koffieochtenden voor mensen met autisme: elke 1e vrijdag van de maand
  • Koffieochtenden voor partners & ouders: elke 3e vrijdag van de maand
  • Tijden koffieochtenden van 10.30 – 12.00 uur

  Info: aic.hetgooi@gmail.com.

  AIC Hilversum onder regio Utrecht

  In 2013 hebben de NVA-regio’s Noord-Holland en Utrecht en AIC Hilversum in goed overleg besloten om de verantwoordelijkheid voor AIC Hilversum en convenant ’t Gooi over te dragen naar regio Utrecht. U vindt de contactgegevens voortaan daarom bij beide regio’s terug.