Activiteitenkalender Utrecht
Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Utrecht Activiteitenkalender Utrecht

Activiteitenkalender Utrecht

 • 29 mei: Thema-avond vrouwen en autismeHet Autisme Informatie Centrum Utrecht organiseert samen met Annelies Spek een thema avond over vrouwen en autisme. Die vindt plaats op woensdag 29 mei 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30) in buurtcentrum ‘Bij de buren’ Parkwijk aan de Eerste Oosterparklaan 76 in Utrecht.Lees meer

  De avond is bedoeld voor vrouwen met autisme, familie, hulpverleners en andere geïnteresseerden

  Kosten: 3,50 euro per persoon inclusief koffie en thee (graag gepast en contant betalen)

  De avond is inmiddels al uitverkocht. Belangstellenden die mailen naar aicutrecht@nvaregio.nl  komen wel op een wachtlijst.

  Let hierbij op het volgende:

  • Zet in het onderwerp van de mail de datum van de thema-avond
  • Vermeld uw voor en achternaam.
  • Vermeld in de mail met hoeveel personen u wilt komen
  • Als u vanuit een organisatie komt is dit handig voor ons om te vermelden
  • U krijgt een ontvangstbevestiging
  • Er zijn helaas een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en plaatsing gaat op volgorde van aanmelding

  Over Annelies Spek

  Annelies Spek is klinisch psycholoog en hoofd van het Autisme Expertisecentrum (diagnostiek en behandeling bij ASS). Ze is gepromoveerd op autismespectrumstoornissen bij volwassenen. Ze geeft regelmatig lezingen en bijscholing over diagnostiek en behandeling van volwassenen met ASS. Daarnaast is ze voorzitter van de zorgstandaard Autismespectrumstoornissen, consulent bij het CCE en het Pieter Baancentrum en lid redactieraad van De Psycholoog en het Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme.

  Bereikbaarheid

  Het buurtcentrum ligt tussen Apotheek Fleir en Gezondheidscentrum Julius en is op loopafstand van winkelcentrum Parkwijk.

  De bushalte ‘Eerste Westerparklaan’ ligt op ca 3 min loopafstand en lijn 28 gaat ca iedere 8 min naar en van Utrecht centraal station.

  Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar en deze zijn gratis.

   

 • 17 mei: As we Meet ontmoetingsavond in WoerdenAS we Meet is een initiatief van volwassenen met autisme zelf, ondersteund door het Autisme Info Centrum Woerden. Op vrijdag 17 mei heeft As we Meet als activiteit een ontmoetingsavond in Woerden. De avond duurt van 19.30 - 22.30 uur.Lees meer

  Deze activiteit vindt plaats bij Welzijn Woerden en het nieuwe adres daarvan is  Jozef Israëlslaan 20A.

  Als je komt, wil je dan wat drinken en/of snackjes meenemen, we hebben namelijk geen bar op locatie.

  Uiteraard mag je via de mail aswemeetwoerden@gmail.com laten weten dat je komt. Alvast tot dan!

 • 19 april: Levend Cluedo bij Soosjaal WoerdenBen jij tussen 12 en 24 jaar, heb je een vorm van autisme, of een vermoeden van? Kom dan naar jongerensoos Soosjaal! Een paashaas, een paaskip, paaseitjes. Ingrediënten voor een leuke en spannende Soosavond met Levend Cluedo waarbij je de moord op … moet oplossen. Ewan, Leonie, Liam en Patrick trakteren je weer op een leuke avond.Lees meer

  Levend Cluedo vindt plaats op vrijdag 19 april van 20.00 – 22.30 uur bij de Elsa Hoeve.

  Na de inloop, wat drinken en iets lekkers gaan we paaseitjes zoeken en maken ons langzaam maar zeker klaar voor het grote spel.
  Net als anders betaal je 5 euro entree, dat is inclusief een drankje en wat lekkers.

  Aanmelden uiterlijk 17 april via de whatsapp groep of mail: soosjaal@gmail.com. Mailen voor extra informatie mag ook, of bellen met 06-24192250 (Inger) of 06-52696029 (Winny). Graag tot dan.

 • 27 april: Koningsdag in AmersfoortHet AIC Amersfoort heeft geïnventariseerd of er behoefte is aan een speciale plek voor mensen met autisme langs de route. Bij de Pathé bioscoop aan het Eemplein kan Koningsdag Live worden gevolgd, met uitzicht op het Eemplein, waar de route eindigt.Lees meer

  Een ticket kost €5,- Daar krijg je koffie of thee én een tompouce bij. 

  Kaarten zijn te bestellen bij Pathé:

  https://www.pathe.nl/film/24600/koningsdag-bij-pathe-amersfoort

 • 15 april: Lezing over autisme bij volwassenenOp maandag 15 april om 20:00 uur is er een lezing over Autisme bij volwassenen in gebouw CLV (Kerkewijk 149) in Veenendaal. Op deze avond zal Pascal van IJzendoorn vertellen over zijn pas verschenen boek 'Help, ik ben een autist. Ik was het al voordat ik het wist.' Deskundigen van onder andere Pro Persona uit Ede vertellen over diagnose en behandeling van autisme bij volwassenen. De vragen 'Hoe kun je er achter komen of iemand een vorm van autisme heeft?' en 'Hoe ziet begeleiding/behandeling bij autisme er uit?' zullen uitgebreid aan de orde komen.Lees meer

  Bij Pascal van IJzendoorn werd de diagnose autismespectrumstoornis pas op 32-jarige leeftijd vastgesteld. Vanaf dat moment kreeg hij zijn leven, met de juiste begeleiding, eindelijk op het juiste spoor. Het boek dat hij samen met co-auteur Ans Ettema over zijn leven schreef vertelt dit bijzondere verhaal waarin velen herkenning zullen vinden.

  Meer info via pascalvanijzendoorn@gmail.com

 • 20 april: AS we Meet Woerden naar MadurodamAS we Meet is een initiatief van volwassenen met autisme zelf, ondersteund door het Autisme Info Centrum Woerden. Op zaterdag 20 april heeft As we Meet als activiteit een uitje naar Madurodam. De activiteit staat gepland voor zaterdag 20 april 2019 van 10:50 uur tot ongeveer 16:00 uur.Lees meer

  We verzamelen om 10:50 uur bij het station van Woerden aan de voorzijde (waar de kiosk is). Vervolgens koopt een ieder zijn treinkaartje als dat nodig is en gaan we met de trein naar station Den Haag Centraal. Een treinkaartje retour bij de kaartautomaat kost €17,80 met nog €1,- aan kaartautomaat-kosten erbij. Vanaf station Den Haag Centraal gaan we met de tram naar halte Madurodam (Noord), wat €2,80 retour kost. De verwachting is dat we daar rond 12:00 uur aankomen. Martijn en Corrina mogen beiden drie treinreizigers meenemen met 40% korting.

  Mocht je op eigen vervoer met de auto naar Madurodam willen gaan, vul dan in je navigatiesysteem: George Maduroplein 1 in Den Haag in. Er is bij Madurodam een eigen parkeerterrein, wat €8,50 per dag kost. Houd er rekening mee dat de groep die met de trein vertrekt rond 12:00 uur aanwezig is bij Madurodam.

  Aan de kassa is een entreekaart €19,50. Je kan ook vooraf al online een entreekaart kopen voor €17,50. En ben je lid van de ANWB dan kan je vooraf een entreekaart kopen voor €16,50. https://www.anwb.nl/landvananwb/madurodam Vooraf betalen voor het uitje is niet nodig. Meer informatie over Madurodam kan je vinden op https://www.madurodam.nl/nl

  Uiteraard mag je via de mail aswemeetwoerden@gmail.com laten weten dat je komt en of je met de groep in Woerden meegaat of op eigen vervoer. Aan en afmelden is mogelijk t/m vrijdag 19 april 2019.

 • Gratis training familie ervaringsdeskundigheidZorgt u voor een familielid of naaste met een psychisch probleem? Deze zorg kan nogal wat met zich meebrengen. Het Steunpunt GGZ biedt een cursus aan voor familieleden en naasten die mantelzorger zijn. De cursus bestaat uit twee delen. Lees meer

  In de eerste module deelt u met elkaar ervaringen aan de hand van thema’s. Het delen van ervaringen wordt vaak ervaren als een hele steun: u vindt herkenning en begrip. In het tweede deel werken we aan ervaringsdeskundigheid. U leert uw ervaring te benoemen en deze te verdiepen tot ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid.
  U leert terugkijken op uw ervaringen als mantelzorger en vindt handvaten om beter met uw situatie om te gaan. We bespreken thema’s waar veel mantelzorgers van mensen met psychische kwetsbaarheid tegen aan lopen. Zoals het vinden van de balans in uw leven tussen zorg en uw eigen vrije tijd.

  De cursus vindt plaats bij het Steunpunt GGZ Utrecht (Kaatstraat 18) in Utrecht. De cursus bestaat uit 20 dagdelen van 2,5 uur, met steeds twee weken tussen de bijeenkomsten. Het is bedoeld voor mensen in en rondom Utrecht. Er zijn geen kosten aan verbonden.
  Er wordt van de cursisten voorbereidingstijd gevraagd voor het maken van opdrachten en voor het lezen van de literatuur die wordt opgegeven. Cursisten krijgen daarvoor een reader/cursusboek uitgereikt. Deelnemers die de cursus volgen, ontvangen na afloop, bij voldoende participatie een certificaat.
  Plaatsing is in volgorde van aanmelding. Er is in de cursus plaats voor maximaal 12 personen. Inschrijving gebeurt n.a.v. het gesprek. Pas na dit gesprek wordt uw inschrijving definitief.

  Familie Ervaringsdeskundigheid maakt deel uit van het opleidingscentrum van het Steunpunt GGZ Utrecht. Bel voor meer informatie met Maria Roos van Dorsten 06-41518334 of ga naar: www.ggzutrecht.nl 

  Meer info in deze flyer.

 • Spreekuur AIC Utrecht op afspraakOp twee locaties: Parkwijk Utrecht en De BiltLees meer

  Tijdens het spreekuur van het Autisme Info Centrum Utrecht bent u van harte welkom met al uw vragen over autisme. Vrijwilligers met ervaringsdeskundigheid staan voor u klaar voor een persoonlijk gesprek, een luisterend oor, tips en advies.

  U kunt ons mailen als u vragen heeft en/of voor het maken van een afspraak tijdens een van onze spreekuren. Graag in de mail aangeven op welke locatie u wilt langskomen en ook vermelden op welke dag en tijdstip u de afspraak met ons wilt maken. (Zie onderstaande mogelijkheden per locatie)
  Aanmelden kan voor de dinsdagavond tot uiterlijk maandagavond 22.00 uur en voor de vrijdagochtend tot uiterlijk woensdagavond 22.00 uur.

  LOCATIE PARKWIJK
  Vanaf september 2018 zijn we iedere vrijdagochtend beschikbaar tussen 09.30 en 11.30 uur.
  En in de oneven weken (om de week dus) ook op de dinsdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur.
  In de schoolvakanties zijn wij gesloten.

  Adres: AIC Utrecht, Buurtcentrum ‘Bij de buren’ Parkwijk, Eerste Oosterparklaan 76, Utrecht.
  E-mail: aicutrecht@nvaregio.nl

  LOCATIE DE BILT
  Ook vanaf september 2018 blijven wij in de even weken op de vrijdagochtend beschikbaar tussen 09.30 en 11.30 uur in De Bilt. In de schoolvakanties zijn wij gesloten.

  Adres: NVA Hoofdkantoor, Weltevreden 4a, De Bilt.
  E-mail: aicutrecht@nvaregio.nl

 • Spreekuur AIC Amersfoort op afspraakIedere tweede donderdag van de maandLees meer

  Tijdens het spreekuur kunt u uw persoonlijke vragen stellen in een een-op-een-gesprek met een ervaringsdeskundige vrijwilliger van ons AIC. Ook kunt u een afspraak maken om eens rustig een gesprek te voeren met een van ons over autismegerelateerde zaken die u bezig houden. Wij zorgen voor gratis koffie en thee.

  U kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar aic_amersfoort@live.nl. U kunt kiezen uit de volgende tijden: 10.00 – 10.45, 10.45 – 11.30, of 11.30 – 12.15 uur.

  Locatie: AB Het Spectrum, Ruimte L, Nijverheidsweg-Noord 123 in Amersfoort (nieuw adres per 20 april 2018)