Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Overijssel Autisme Info Centra (AIC) Overijssel

Autisme Info Centra (AIC) Overijssel

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

De kracht en de eigenheid van het AIC liggen bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Het AIC is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en valt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur. Verspreid over het land zijn er 27 AIC’s.

 • AIC SteenwijkerlandAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Adres:

  Meppelerweg 47A
  (Bibliotheek Kop van Overijssel)
  8331 CS STEENWIJK

  Locatie op Google Maps

  Inloopmogelijkheid:
  Elke eerste vrijdag van de maand van 9.15 tot 12.00 uur (behalve tijdens de schoolvakanties). Iedereen is op deze ochtenden zonder afspraak welkom voor gratis informatie, advies en/of een goed gesprek.

  Ook is er elke derde donderdag van de maand inloop van 17.00 tot 20.00 uur.

  Gespreksgroep voor ouders

  In september start er een gespreksgroep voor ouders van een kind met ASS. Die vinden plaats op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur, op 27 september, 25 oktober (vanwege herfstvakantie), 22 november en 13 december.

  Locatie: Bibliotheek Kop van Overijssel, Meppelerweg 47A, 8331 CS Steenwijk

  Overige activiteiten:
  AIC Steenwijkerland organiseert regelmatig bijeenkomsten rond een bepaald thema in de theeschenkerij van zorgboerderij De Maargies. De kosten inclusief koffie/thee NVA/Balansleden/cliënten De Maargies Hoeve/ niet-leden/cliënten zijn €3,00/€4,00.

  Op vrijdag zijn er filmochtenden in Bibliotheek Steenwijk (Meppelerweg 47A)

  Kijk in de agenda voor actuele data.

  Wilt u automatisch op de hoogte gebracht worden van de activiteiten die het AIC Steenwijkerland organiseert, geef dan uw mailadres aan ons door, via: aicsteenwijkerland@gmail.com

 • AIC OldenzaalAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Adres:

  Bibliotheek Oldenzaal
  Ganzenmarkt 11
  7571 CD OLDENZAAL

  E-mail nva.oldenzaal@gmail.com

  Locatie op Google Maps

  Inloopmogelijkheid:
  Het Autisme Info Centrum is een informatie- en documentatiecentrum waar men vrijblijvend en zonder kosten terecht kan voor informatie of een goed gesprek rondom autisme in alle levensfasen en op alle levensgebieden. Bezoekers ontmoeten er vrijwilligers vanuit de NVA, die zelf iemand met autisme in hun directe omgeving hebben.

  Inlooptijden en -data:Het AIC Oldenzaal is op de tweede maandag van de maand, met uitzondering van de schoolvakanties, geopend van 09.15 tot 10.45 uur.