Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Noord-Holland Lotgenotencontact

Lotgenotencontact

Oproep: Belangstelling voor Vrouwengroep ASS?

Bij de activiteiten van het AIC Hoofddorp komen steeds vaker vrouwen met autisme. Zij hebben merkbaar niet alleen behoefte aan informatie, maar ook aan contact met andere vrouwen met autisme. MEE Amstel en Zaan wil daarom een praatgroep voor vrouwen met autisme opzetten. Bij voldoende aanmeldingen start er een groep in Hoofddorp en in Zaanstad.

Lees er hier meer over

Partnercontact

Regio Purmerend:
Nannie Kruissel
Tel: 0299-657590

e-mail: nannie.kruissel@planet.nl
Activiteiten: een gespreksgroep die 1 keer in de 6 weken samenkomt in Kwadijk. Kijk voor actuele data in de Activiteitenkalender.

AutismeKring Amsterdam

Elke 1e dinsdag van de maand, 19.30-22.00 uur
Adres: Stadionplein 65, 1076 CJ Amsterdam.

De hele avond vrije inloop, je mag ook later dan 19.30 uur komen. Einde meestal om 22.00 uur. Voor het eerst? Neem gerust een ouder of begeleider mee.

Voor meer informatie zie: www.autismecafeamsterdam.nl

55+ auti ouderen

Elke 1e dinsdagochtend van de maand, 10.45-12.30 uur
Adres: Stadionplein 65, 1076 CJ Amsterdam.
Vrije inloop voor 55+ ouderen met autisme. U mag ook later dan 10.45 uur komen.
Voor meer informatie: dolienbuijs@gmail.com

Netwerkborrel voor mensen met autisme in Amsterdam: Iets Drinken

Elke derde woensdag van de maand wordt Iets Drinken georganiseerd van 19:00 tot 23:00 in Grand Café Vrienden aan het Marie Heinekenplein 33 in Amsterdam. Iets Drinken is een netwerkborrel voor én door normaal- tot hoogbegaafde (jong)volwassenen met een vorm van autisme.Elke derde woensdag van de maand is er een gezellige avond die we beginnen met een activiteit (o.a. quiz of spelletjes) waarna iets kan worden gedronken.Iets Drinken wordt door stichting AsocialeKaart momenteel op meerdere plaatsen in Nederland georganiseerd, zoals Breda, Enschede, Rotterdam, Hilversum en Den Haag. In Amsterdam zetten o.a. Lars, Jeroen, Wessel, Elly en Thijs zich in voor de lokale organisatie van de netwerkborrel.Alle informatie over Iets Drinken kun je vinden op: http://ietsdrinken.nl/amsterdam

Nieuw in Regio Hoorn/West-Friesland: Lotgenotengroep ASS

Wanneer: Elke vrijdag 15.00-16.00u
Locatie: Herstelwerkplaats (GGZ-NHN), Wilhelminalaan 2, 1623 MA Hoorn.

Deelnemen: Kan alleen door eerst aan te melden omdat er soms een wachtlijst is.
Site: https://www.ggz-nhn.nl/site/herstelwerkplaats-aanbod/herstelwerkplaats-aanbod-Hoorn

Autisme-cafés in Hoorn

Middag Autisme-café Hoorn:
Elke 1e vrijdag van de maand, 15:00-17:00u.
Adres: Muziekcafé Backstage aan het Koepoortsplein 3 te Hoorn.
Je kunt deelnemen zonder aanmelding.
Website: www.coachingnhn.nl/autismecafe/

Avond Auti-Café Hoorn:
Elke 3e vrijdag van de maand vanaf 20:30u.
Adres: De Loft der Zotheid, Nieuwe Noord 12, 1621 EN Hoorn.
Je kunt deelnemen zonder aanmelding
Website: www.coachingnhn.nl/autismecafe/

Autismecafé Stede Broec

Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie, je kunt ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen. Het Autismecafé is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders. Dus iedereen kan nieuwe thema’s en ideeën aandragen. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

Contactpersoon
Irma Jonker stedebroec@autismecafe.nl

Gespreksleider
Jaël Elkerbout

Locatie
Het Vereenigingsgebouw Hoofdstraat 206 1611 AM  Bovenkarspel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

NVA-Autismecafé Purmerend

Elke 2e woensdag van de maand (i.s.m. Clup Purmerend). Een ontmoetingsavond voor mensen met autisme (of het ver­moeden daarvan) en een normale/hoge intelli­gen­tie, vanaf 16 jaar.

Het Autismecafé Purmerend is verhuisd naar een andere locatie. Vanaf oktober 2017 is het Autismecafé elke tweede woensdag van de maand vanaf 20.00 uur te vinden in De Tien Gemeenten, tuinkamer begane grond naast het restaurant, Hoornselaan 11, 1441 AA Purmerend. Entree is gratis, evenals koffie/thee/fris. Voor meer info: nannie.kruissel@planet.nl of bel 0299-657590.

Kijk voor actuele data in de Activiteitenkalender.

Auticafé Kennemerland

Auticafé Kennemerland is een organisatie, geleid door ouders met autistische kinderen en is een voortzetting en uitbreiding van voormalig Auticafé Castricum. Het doel is om mensen met autisme, mantelzorgers en hulpverleners in Kennemerland met elkaar in contact te brengen, informatie en ervaringen rondom autisme met elkaar te delen, elkaar te adviseren en een luisterend oor te bieden.

Dat doen we via deze website en onze (besloten) Facebookpagina https://www.facebook.com/groups/442188909319787/?fref=ts maar ook tijdens bijeenkomsten in Castricum, die via deze site en Facebook aangekondigd worden. De avonden zijn gratis en hebben elke keer één of meerdere deskundige spreker(s) die uiteenlopende thema’s behandelen. Daarnaast is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met andere ouders ervaringen te delen.

Zie ook www.auticafekennemerland.nl