Activiteitenkalender Noord Holland
Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Noord-Holland Activiteitenkalender Noord Holland

Activiteitenkalender Noord Holland

 • 6 april: Informatiemarkt in GrootebroekHeb je wel of geen autisme, ben je jong of oud, kind of ouder, werkgever of werknemer, leerling of coach, trainer, leerkracht, ambtenaar? Kom informatie opdoen, zodat de wereld weer een stukje autismevriendelijker kan worden. Want dat is ons doel; begrip, geduld en saamhorigheid. Autisme is niet raar, alleen maar een beetje bijzonder. De Autisme Informatiemarkt vindt plaats op zaterdag 6 april van 13.45 tot 16.30 uur in Praktijkschool Grootebroek aan de A.M.G. Schmidtweg 1.Lees meer

  Kom leren Auti-communiceren bij de lezing van Ellen van der Linde en je kunt met iedereen een goed gesprek voeren; helder, concreet en duidelijk. Volgens de Geef-me-de-5-manier van Colette de Bruin.

  Of probeer een paar activiteiten uit, zodat je kunt ontdekken wat jij leuk vindt om in je vrije tijd te doen. Vaak is het lastig om een passende activiteit te vinden wanneer je autisme hebt. Vandaag mag je gratis karate, skeeleren, voetballen en koken uitproberen. Hoe leuk is dat!

  Kom informatie opdoen over de thema’s wonen, werken en vrije tijdsbesteding. Je kunt diverse interactieve lezingen bijwonen van:

  *Het Jongerenloket door Peer Scheepers (subsidioloog)

  *Partner in Werk door Sander Tensen

  *Het Autismecafé door Sonja Bierenbroodspot

  En wil je jezelf, je kind of leerling meer duidelijkheid verschaffen doe dan mee met de workshop Planbord maken. Leer hoe je deze kunt maken en gebruiken. Zo krijg je grip!

  Informatiemarkt

  Daarnaast is er nog een grote Informatiemarkt waar u met uw vragen terecht kunt. Of nieuwe ideeën op kunt doen of u alvast kunt voorbereiden op een toekomstige ontwikkeling van u of uw kind. Er zijn diverse organisaties aanwezig zoals Leviaan, Partner in Werk, Soci-Com, Sportservice Westfriesland, MEE, Leekerweide, Heliomare, IQ coaches, Het Autismecafé, Het kinderkookcafé, Het Jongerloket, De Waerden en meer.

  Meer informatie over het programma is te vinden in deze flyer. Via deze link kun je je alvast aanmelden voor een activiteit, lezing of workshop. Maar ook zonder vooraanmelding ben je van harte welkom!

   

 • Gratis training 'Zo doe IK dat' voor jongerenOp donderdag 4 april start er een “Zo doe IK dat!” groep bij MEE Amstel en Zaan in Hoofddorp. Dit is een groep voor jongeren met een vorm van autisme (zonder verstandelijke beperking).Lees meer

  Als je een vorm van autisme hebt, zijn sommige dingen in het leven spannend of lastig. Het kan prettig en leerzaam zijn om ervaringen uit te wisselen met andere jongeren die net als jij een vorm van autisme hebben. We gaan samen met jullie in gesprek over welke thema’s jullie graag willen bespreken. Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, tips, adviezen en doen we oefeningen. Voorbeelden van thema’s zijn:

  • contact maken/onderhouden
  • relaties
  • zelfstandig functioneren
  • vrije tijd
  • school/werk
  • de diagnose autisme

  Informatie
  Wie: Jongeren tussen de 16-26 jaar met autisme
  Wanneer: 4 april, 11 april, 18 april, 25 april, 9 mei, 16 mei
  Tijd: Van 19:00 tot 20:15
  Locatie: MEE Amstel en Zaan, Dokter van Dorstenstraat 1, 2132 JR Hoofddorp (in het gebouw van Meerwaarde)
  Trainers: Jorien Elstgeest en Marthe van der Meer
  Kosten: Geen
  Aanmelden kan via de e-mail of de telefoon: j.elstgeest@meeaz.nl of tel. 06-12146795 of m.van.der.meer@meeaz.nl of tel. 06-83176058

 • Regionieuwsbrief NVA Noord-HollandNieuws over de activiteiten van de NVA en andere organisaties in Noord-Holland. Lees meer

  De nieuwsbrief van de NVA Regio Noord-Holland geeft een uitgebreid overzicht van activiteiten op het gebied van autisme in Noord-Holland. Klik hier om het nieuwste nummer te lezen.