Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Groningen en Drenthe Autisme Info Centrum (AIC) Groningen

Autisme Info Centrum (AIC) Groningen

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

De kracht en de eigenheid van het AIC liggen bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Het AIC is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en valt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur. Verspreid over het land zijn er 27 AIC’s.

 • AIC GroningenAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Adres:

  Nieuw adres m.i.v. november 2018:

  Buurtcentrum TuinPad
  Bessemoerstraat 4, 9741 AJ GRONINGEN

  Mailadres: aic_groningen@live.nl
  Website AIC Groningen: www.aicgroningen.nl
  U kunt ons ook vinden op Icoon Facebook www.facebook.com/aicgroningen

  Inloopmogelijkheid:

  Elke eerste maandag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur m.u.v. de zomervakantie. Iedereen is op deze ochtenden welkom voor informatie, advies en/of een goed gesprek.
  Locatie: in Buurtcentrum TuinPad, Bessemoerstraat 4, 9741 AJ in de stad Groningen.Dit is het nieuwe adres van het AIC Groningen m.i.v. november 2018.
  Tip: Kom je met de auto? Parkeer dan aan de Dierenriemstraat.

  Overige activiteiten:

  •  een Auticafé; inloopavond voor mensen met een vorm van autisme en alle betrokkenen.
  Elke tweede woensdagavond van de maand, m.u.v. de zomervakantie.

  •  regelmatig thema-avonden. Meer lezen zie activiteitenkalender Groningen en Drenthe

  Wilt u automatisch op de hoogte blijven van onze activiteiten? Geef uw emailadres op aan: aic_groningen@live.nl of like ons  www.facebook.com/aicgroningen