Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Gelderland Autisme Info Centra (AIC) Gelderland

Autisme Info Centra (AIC) Gelderland

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

De kracht en de eigenheid van het AIC liggen bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Het AIC is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en valt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur. Verspreid over het land zijn er 27 AIC’s.

 • AIC ArnhemAdresgegevens en contactLees meer

  Adres:

  Krekel Autismecoaching
  Zijpendaalseweg 25
  6814 CC Arnhem

  Locatie op Google Maps
  E-mail: aic.gp.arnhem@gmail.com

  Telefoon (alleen op woensdagochtend buiten de schoolvakanties): 06 – 33 02 29 74

  Contact:

  De vrijwilligers van AIC Arnhem zijn aanwezig op afspraak. Wilt U een afspraak maken, neem dan contact op met Karin Ackerman aic.gp.arnhem@gmail.com

  Overige activiteiten:

  AIC Arnhem organiseert regelmatig bijeenkomsten rond een bepaald thema. Deze avonden vinden plaats op een andere locatie dan bovengenoemd adres.

  Locatie informatieavonden: VSO Mariëndael, Middachtensingel 12, (in de wijk ‘Over het lange water’)

  6825 HN  ARNHEM

  Kijk in de agenda voor actuele data.