Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Gelderland Activiteitenkalender Gelderland

Activiteitenkalender Gelderland

 • 28 mei: Avond over MCDD bij AIC ArnhemDinsdag 28 mei organiseert het AIC Arnhem in samenwerking met de Onderwijsspecialisten en MEE Gelderse Poort een thema-avond over MCDD. Deze avond neemt Esther Kopmels, voorzitter van de stichting Onbegrijpelijk Brein, u mee op reis. Mee op reis in het leven van iemand met een ernstige vorm van Multi Complex Development Disorder.Lees meer

  Hoe werkt MCDD eigenlijk? Wat denken we dat het is? Hoe kan een leven lopen onder invloed van deze complexe psychische aandoening? Wat kan de impact zijn op werk/opleiding, relaties en gezondheid? Hoe moeten we MCDD zien in relatie tot ASS?

  Het levensverhaal van de overleden (aangenomen) zoon van Esther en Remco vormt de leidraad. Esther spreekt als ervaringsdeskundige, maar zal het verhaal objectiveren met waarnemingen en observaties van experts. Het schaarse wat we wel weten over MCDD wordt met u gedeeld. Er is naast de inleiding tijd voor gesprek, uitwisseling en het stellen van vragen.

  Deze avond zal plaatsvinden op dinsdag 28 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur in Mariendael (Middachtensingel 12) in Arnhem. Entree gratis, koffie en thee verkrijgbaar tegen kleine vergoeding.

  U kunt zich aanmelden via email: aic.gp.arnhem@gmail.com

  De stichting Onbegrijpelijk Brein komt op voor mensen met MCDD en hun omgeving. Meer informatie is te vinden op www.onbegrijpelijkbrein.nl

 • Autisme en gesprekElke laatste woensdagochtend van de maand m.u.v. schoolvakanties Lees meer

  Voor: Iedereen die met autisme te maken heeft

  Locatie: ‘t Brewinc aan de IJsselkade 13 in Doetinchem
  Aanmelden: info@rondomautisme.nl
  Info: www.rondomautisme.nl

 • 3D Ambacht: aanmelding nieuwe deelnemers weer mogelijk3D Ambacht verzorgt voor mensen met autisme maatwerktrajecten op het vakgebied van 3D printen. Lees meer

  Bij 3D Ambacht leren de deelnemers vakinhoudelijk alles over ontwerpen, scannen en printen in 3D. Ook krijgen zij onder begeleiding de kans om zich verder te ontwikkelen, gericht op het verkrijgen van een betaalde baan. Momenteel verzorgt 3D Ambacht voor 18 deelnemers dit traject. Omdat vanaf oktober diverse deelnemers op stage gaan ontstaat er ruimte voor nieuwe deelnemers.

  Maatwerktrajecten

  Mensen die ten gevolge van autisme moeite hebben om aan het werk te komen, kunnen bij 3D Ambacht diverse modules volgen die ontwikkeld zijn op het vlak van digitale fabricage. In overleg wordt een selectie gemaakt uit de beschikbare modules. De deelnemer volgt de module in zijn/haar eigen tempo en wordt daarbij begeleid door deskundige docenten. 3D Ambacht is door het UWV en gemeenten (o.a. via activerend werk) erkend.

  Aanmelden

  Via de website www.3dambacht.nl kunnen geïnteresseerden zich vrijblijvend aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Op deze site is ook meer informatie over 3D Ambacht te vinden.

  3D Ambacht is gevestigd aan de Looierstraat 33 in Arnhem.

 • Auti Actie Dagen ArnhemVoor kinderen van 5-12 jaar op een vaste zaterdag in de maand Lees meer

  Ben je tussen de 5 en 12 jaar, heb je een autisme spectrum stoornis en vind je het leuk om met leeftijdsgenootjes een gezellige dag te beleven? Dan ben je bij ons van harte welkom.

  Elke maand vinden er meerdere Auti Actie Dagen plaats. Groep1 komt de eerste zaterdag van de maand samen en groep 2 de derde zaterdag van de maand. Het is in overleg mogelijk om deel te nemen aan beide groepen.

  Locatie: het terrein van stichting BIO in Arnhem

  Wilt u uw kind laten deelnemen? Of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met de coördinatoren door een mail te sturen naar autiactiedagenarnhem@gmail.com of neem een kijkje op www.autiactiedagenarnhem.nl.